Quantcast

Įmonės direktorė įtariama užsiėmusi verslu be leidimų, apgaulingai tvarkiusi apskaitą

  • Teksto dydis:

Telšių rajono įmonės direktorė įtariama užsiėmusi verslu be leidimų, apgaulingai tvarkiusi apskaitą, ketvirtadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Įtariama, kad direktorė pardavinėjo žvyrą ir teikė maitinimo paslaugas be leidimo bei galimai apgaulingai tvarkydama įmonės apskaitą nesumokėjo 11 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT teigia, kad įtarimai pareikšti tiek moteriai, tiek juridiniam asmeniui, bylą Šiaulių apygardos prokuratūra perdavė teismui.

Teisėsauga įtaria, kad nuo 2017 metų galėjo būti apgaulingai tvarkoma įmonės apskaita ir, siekiant išvengti mokesčių, teikiami neteisingi duomenys apie pajamas.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad įmonės vadovė galėjo neapskaityti parduotų per 13 tūkst. kubinių metrų žvyro, 14 tūkst. kubinių metrų smėlio, beveik 1,4 tūkst. kubinių metrų smėlingo grunto įsigijimo.

Tiriant įmonės apskaitos dokumentus ir pateiktus duomenis užfiksuota, kad pardavimo faktai nebuvo įforminti reikiamais dokumentais, o galima bendra neapskaitytų pajamų suma už suteiktas paslaugas ir parduotus išteklius siekia beveik 14 tūkst. eurų.

Skaičiuojama, kad valstybei nesumokėta daugiau nei 10,5 tūkst. eurų mokesčių.

Be to, į įmonės išlaidas buvo įtraukiamos su įmonės veikla nesusijusios išlaidos, tokios kaip katerio nusidėvėjimo sąnaudos, kurių suma siekė per 24 tūkst. eurų. Įtariama, kad taip buvo siekiama dirbtinai padidinti bendrovės sąnaudas.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą pareigūnai išsiaiškino, kad įmonė neturėjo leidimo išgauti gamtos išteklių, todėl, vadovaujantis įstatymais, įmonė privalės susimokėti už valstybinius gamtos išteklius, apskaičiuotas mokestis siekia beveik 13 tūkst. eurų, o medžiaga apie nedeklaruotą gamtos išteklių išgavimą perduota Aplinkos apsaugos departamentui.

Tai ne vienintelė veikla, kuriai direktorė neturėjo leidimo. Nustatyta, kad moteris, turėdama įgaliojimą, buvo ir faktinė kaimo turizmo sodybos vadovė ir teikė apgyvendinimo bei maitinimo paslaugas, pastarajai leidimas išduotas nebuvo. Per kiek daugiau nei metus iš šios veiklos ji gavo per 18 tūkst. eurų. Moteriai surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras. Jam surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota Telšių apylinkės teismo Telšių rūmams. Taip pat buvo laikinai apribota teisė į direktorės ir įmonės turtą, kurio bendra vertė siekia per 30 tūkst. eurų.

Už mokesčių vengimą valstybės institucijoms teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 100 MGL bei už apgaulingą apskaitos tvarkymą gresia atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

narkomanės prostitutės kaip nemokėjo, taip nemokės

narkomanės prostitutės kaip nemokėjo, taip nemokės portretas
Pliažuose rytais susirenka klibinkščiuojantys pensininkai ir bastosi lįsdami kuo arčiau žmonių. Nesilaiko jokio 2 m atstumo. Suteneriai atveda narkomanių su kreivomis išdžiūvusiomis kojomis ir baisiais veidais, kur tik ką nugenėti ūsai, nuskustos barzdos, priklijuotos blakstienos. Seniam tinka. Perka paslaugas, jos užsidirba dozei. Yra ir senų pigių uosto prostitučių, tos impotentus velka iki moterų pliažo ir vedžioja juos tarp nuogų moterų. Jais niekas nesidomi, ignoruoja.Vėliau susirenka svetimi rusakalbiai žmonės, bjaurių veidų, vyrai pilvoti, nutukę, moterų kaip ir neturi, atsiveda „ono“, būna ir paliegusių idiotų vaikų būrelis, šie nevaldomi, oligofrenai. Jei kokie nutukę seniai atsiveda paaugusias dukras, šios užjuodusios, netaisyklingų proporcijų, plokščios, statinių pavidalo kūnais, bjaurių veidų, išmatų spalvos akimis, dvokia, plaukai pradvisę kaltūnuoti. Bjauru. Jei narkomanės dozei negaus, gali padaryt bet ką. Kviesti policiją neverta, atvažiuos uniformuoti narkodileriai//

...o jūs

...o jūs portretas
nenorit parašyt kaip baigėsi Klaipėdos Hospiso direktorės istorija? Kiek ji gavo teistumo apgaulingai tvarkydama dokumentus ir pažeidinėdama įstatymus?Kaip nubausti jos bendrininkai padėję aukščiausiame lygyje daryti nusikaltimą?Kokios pinigų sumos buvo gaunamos neteisėtai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių