Quantcast

Į teisiamųjų suolą sės 8 senolio apiplėšimu ir laisvės atėmimu kaltinami vyrai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės teismui perduoda klaipėdiečio senolio apiplėšimu ir laisvės atėmimu kaltinamų aštuonių vyrų byla, pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Organizuotos grupės nariams kaltinimai pateikti dėl neteisėto laisvės atėmimo, plėšimų, mokėjimo kortelės pagrobimo, jos panaudojimo, asmens dokumento pagrobimo, valstybės tarnautojo vardo pasisavinimo, sukčiavimų, netikrų pinigų įgijimo, laikymo ir realizavimo ir kitų nusikalstamų veikų.

Nusikalstamos grupuotės vadovas taip pat kaltinamas dokumentų klastojimu, asmens dokumentų pagrobimu, svetimo turto įgijimu apgaule savo naudai.

Klaipėdos prokuratūros atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, 28 metų keturis kartus teistas vyras subūrė organizuotą grupę nusikaltimams daryti.

Drauge su savo bendrais, kaip įtariama, pasiskirstę vaidmenimis ir sudarė nusikalstamų veikų planą, ėmė rinkti duomenis apie nukentėjusiojo gyvenamąją vietą, telefono numerius, su kuo gyvena, kokio amžiaus ir sveikatos yra.

Auka pasirinktas senyvo amžiaus, prasto regėjimo, vienas gyvenantis klaipėdietis. Bylos duomenimis, kaltinamieji suplanavo imituoti eismo įvykį, automobiliu kliudyti senolį, sutrikdyti jo sveikatą ir pagrobti vyro namų raktą, o vėliau jį apiplėšti.

2018 metų liepą automobiliu kliudė nukentėjusįjį, sutrikdė jo sveikatą, tačiau namų rakto jiems paimti nepavyko, mat į įvykio vietą atvyko pareigūnai.

Tačiau minties pagrobti iš senolio pinigus kaltinamieji neatsisakė. Bylos duomenimis, organizuotos grupės vadovas parūpino priemones nusikalstamai veikai daryti – antrankius, ginklą, kad įtikintų senyvo amžiaus klaipėdietį, jog jie – policijos pareigūnai.

Įtariama, kad vos po poros dienų po imituoto eismo įvykio, paskambinę senoliui ir išvilioję jį iš namų, kaltinamieji uždėjo jam antrankius, įsisodino į automobilį ir paėmė nukentėjusiojo namų raktą. Kol kiti bendrai įsibraus į klaipėdiečio namus ir pagrobs ten esantį turtą, senolis buvo išvežtas iš miesto.

Kaltinamieji, bylos duomenimis iš nukentėjusiojo buto paėmė tik vyrui priklausančią banko kortelę, ant jos buvo užrašytas ir PIN kodas, tačiau išgryninti pavyko vos dešimt eurų. Po nusikalstamos veikos kaltinamieji vyrą parvežė į miestą, šiam nematant įkišo namų raktus ir paleido.

Kaip įtariama, manydami, kad nukentėjusysis turi daugiau nei dešimt eurų, pasiskirstę vaidmenimis ir sukūrę planą, pernai rugpjūtį kaltinamieji apgaule vėl senyvo amžiaus klaipėdietį išviliojo iš namų ir įsisodino į automobilį.

Tačiau šį kartą nukentėjusysis buvo smaugtas, jam į burną sušvirkšta skysčio. Bylos duomenimis, senolis buvo apsvaigintas, nuvežtas už miesto ir paliktas gulėti ant žemės. Paėmę jo namų raktą, kiti organizuotos grupės nariai nuvykę į klaipėdiečio namus, kaip įtariama, pagrobė 32 tūkst. 500 eurų ir aštuonis butelius alkoholinių gėrimų.

Nukentėjusiaisiais šioje byloje be senolio taip pat pripažinti dar dešimt asmenų, nukentėjusių nuo nusikaltimus dariusių jaunuolių. Asmenys, kaltinami nusikalstamų veikų padarymu, yra 20–29 metų, dauguma jų teisti ne po vieną kartą.

Byla, kurią sudaro 35 tomai, perduota Klaipėdos apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

......

...... portretas
Šiaip sau atsitiktinį neplėše senuolį,nes tokie neturi pinigų.Matomai buvo reikalas kurį norėjo patvarkyti,gal buvo pridirbęs kažką senis.

Zinau

Zinau portretas
Tas senolis dalino paskolas atiminejo iš žmonių butus. Jaunimas teisingai padarė pamokė tuos kurie iš žmonių butus atiminejo! Nepuskit burbulo žurnalistai skystis nebuvo suleistas! Senolis nebuvo smaugtas.!!!

kodel

kodel portretas
kaip ir visados Klaipedoje nera viesumo ir slepiami nusikalteliai ju pavardes tautybe ir kt ir tai tk toliau skatina kriminalika ir kas duoda tokius absurdiskus nurodymus ... sovietiskus titovinius.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių