Quantcast

HBH kompleksą valdančiai įmonei – bauda

  • Teksto dydis:

Pajūrio bendrovei „Žibosa“, valdančiai populiarų pramogų kompleksą HBH, teismas už apgaulingą apskaitos tvarkymą ir dokumentų klastojimą siekiant išvengti mokesčių skyrė 150 tūkst. 640 eurų baudą.

Nuosprendį penktadienį paskelbė Kretingos rajono apylinkės teismas.

HBH pramogų komplekso savininkę Radą Matulevičienę ir kitas su įmonės veikla susijusias moteris, kurios kaltintos apgaulingos buhalterijos tvarkymu, dokumentų klastojimu, teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Pasak teismo, baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu nustatyta, kad 2013–2014 metais pramogų komplekso savininkė, siekdama išvengti mokesčių, veikdama per finansininkę Daivą Rudavičienę ir buhalterę-kasininkę Kristiną Gedvilienę įrašė į deklaracijas žinomai neteisingus duomenis apie įmonės pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą ir pateikė jas valstybės įgaliotai institucijai, taip pat apgaulingai tvarkė teisės aktų reikalaujamą buhalterinę apskaitą. 

Kaip skelbia teismas, bendrovė „Žibosa“, siekdama išvengti mokesčių, 2013–2014 metais, atstovaujama direktorės Dalios Aušrienės bei vienintelės akcininkės ir realios vadovės, o nuo 2014 metų rugpjūčio 20 dienos direktorės R.Matulevičienės, į deklaracijas ir ataskaitas įrašė žinomai neteisingus duomenis apie bendrovės pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą ir pateikė jas valstybės įgaliotai institucijai bei apgaulingai tvarkė teisės aktų reikalaujamą buhalterinę apskaitą.

Skirdamas bausmes, teismas atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį, kaltės formą, nusikalstamos veikos motyvus ir tikslus, nusikalstamos veikos stadiją, kaltinamųjų asmenybes.

Nuosprendyje pažymėta, kad byloje nustatytos aplinkybės leidžia daryti išvadą, kad yra pagrindas tenkinti laiduotojų prašymus, nes kaltinamosios R.Matulevičienė, D.Aušrienė, D.Rudavičienė, K.Gedvilienė yra neteistos, nusikalstamą veiką padarė pirmą kartą, gailisi, visiškai atlyginta žala, todėl yra pagrindas manyti, kad kaltinamosios laikysis įstatymų ir nedarys naujų nusikalstamų veikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių