Quantcast

HBH apgaulingos buhalterijos byloje paskelbta pertrauka

  • Teksto dydis:

Kretingos rajono apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje pramogų komplekso HBH savininkė Rada Matulevičienė ir kitos su įmonės veikla susijusios moterys kaltinamos apgaulingos buhalterijos tvarkymu, dokumentų klastojimu. Praėjusį penktadienį turėjęs vykti teisiamasis posėdis buvo atidėtas, kadangi į jį neatvyko vienos iš kaltinamųjų gynėjas.

Teismas, gavęs kaltinamosios gynėjo D. Pociaus prašymą atidėti bylos nagrinėjimą, nes tą dieną jis negalėjo atvykti į posėdį dėl iš anksčiau suplanuotų atostogų, nusprendė padaryti trumpą pertrauką. Kitas teisiamasis posėdis vyks jau lapkričio 8 d.

Praėjusios savaitės pradžioje teisme vyko dar vienas posėdis. Bylą nagrinėjanti teisėja paskelbė teismo pirmininko nutartį, kuria nepatvirtintas jos nušalinimas nuo šios bylos.

Nutartyje akcentuota, kad teisėjos nušalinimo prašiusio prokuroro pozicija yra grindžiama prielaidomis, o teiginiai, jog teisėja gali būti šališka, nėra pagrįsti įrodymais.

Byloje teisėja nėra sprendusi ikiteisminio tyrimo klausimų, nagrinėjusi skundų, be to, nei ji pati, nei šeimos nariai niekaip nėra susiję su proceso dalyviais ir jų asmeniškai nepažįsta, nesuinteresuota bylos eiga ir baigtimi. Todėl, kaip nurodyta nutartyje, nėra pagrindo teigti, kad teisėja yra šališka.

Tą pačią dieną teisėja išsprendė prokuroro prašymą dėl kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo kaltinamajai, esančiai Šveicarijoje. Nutarta suėmimo kaltinamajai netaikyti, tačiau už neatvykimą į teismo posėdį be pateisinamų priežasčių, moteriai skirta beveik 377 eurų dydžio piniginė bauda. Kaltinamoji nutartį dėl baudos skyrimo gali skųsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių