Quantcast

Gripas Klaipėdoje pasiglemžė dar vieną gyvybę

Uostamiestyje daugėja gripo aukų. Pirmadienį klastinga liga nusinešė dar vienos moters gyvybę. Pastarosiomis dienomis dėl savo gyvybės intensyvios terapijos skyriuose visoje apskrityje teko kovoti dar keletui žmonių.

Jau ne pirmą savaitę Klaipėdoje siautėjantis gripas pasiglemžė dar vieno žmogaus gyvybę.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, pirmadienį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje užgeso 56 metų amžiaus palangiškės gyvybė.

Moteris mirė nuo gripo sukeltų komplikacijų.

„Klaipėda“ jau rašė, kad vasario pradžioje klastinga liga pasiglemžė ir dar vienos moters gyvybę.

Vasario 10 d. uostamiestyje nuo gripo sukeltų komplikacijų mirė 58 metų amžiaus Mažeikių rajono gyventoja.

Sunkias komplikacijas šiemet žeriantis gripas šiomis dienomis rimtai kėsinosi ir į dar trijų Klaipėdos apskrities gyventojų gyvybes. Jie su alinančia liga kovojo intensyvios terapijos skyriuose.

Dėl sunkios gripo eigos į Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigas buvo hospitalizuota 40 asmenų, iš jų – 20 vaikų.

Praėjusią savaitę gripu iš viso susirgo 586 Klaipėdos apskrities gyventojai, iš jų 254 vaikai.

Uostamiestyje gripas į ligos patalą parvertė 371 žmogų, beveik 200 iš jų – vaikai. Iš viso gripu ir peršalimo ligomis praėjusią savaitę Klaipėdoje sirgo 1328 gyventojai.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, vasario 15–21 d. didžiausias sergamumas buvo užfiksuotas Klaipėdoje, Kretingos ir Šilutės rajonuose.

Vis dėlto, bendras sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis visoje apskrityje praėjusią savaitę, lyginant su buvusia prieš tai, sumažėjo 1,5 karto.

Praėjusią savaitę dėl mokinių sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ugdymo procesas nebuvo sustabdytas nė vienoje uostamiesčio mokykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių