Quantcast

„Grigeo“ prezidentas aiškinosi, kodėl teršalai buvo leidžiami į Kuršių marias

Popieriaus ir medienos pramonės grupės „Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis ketvirtadienį pranešė, kad netinkamai išvalytos bendrovės „Grigeo Klaipėda“ nuotekos į Kuršių marias pateko per avarinį vamzdį.

Jo teigimu, kai kurios nuotekos į Kuršių marias Dumpiuose pateko po mechaninio valymo, bet neišvalytos biologiškai. Kiek nuotekų pateko į marias G. Pangonis sakė šiuo metu nežinantis.

„Šimtu procentų nevalytos nuotekos nepateko į marias. Į marias pateko dalinai po mechaninio valymo nuotekos“, – spaudos konferencijoje sakė G. Pangonis.

Jis pripažino, kad dukterinei įmonei „Grigeo Klaipėda“ „kyla teisinė atsakomybė dėl žalos aplinkai“.

Dėl incidento jis viešai atsiprašė šalies žmonių ir pranešė, kad „Grigeo“ sukūrė fondą Kuršių marioms tvarkyti.

„Šiandien aš atėjau atsiprašyti už tai, kas vyko „Grigeo Klaipėda“, kas buvo daroma su Kuršių mariomis, miestu, Lietuva. Tai nedovanotina, mes to netoleruojame“, – sakė G. Pangonis.

Gintautas Pangonis/M. Ambrazo (ELTA) nuotr.

„Aš ir mano kolegos padarysime viską, kad tai nesikartotų, o žala būtų atlyginta kaip įmanoma greičiau. Šiuo tikslu pasitelksime Lietuvos ir tarptautinius ekspertus“, – pridūrė „Grigeo“ vadovas.

G. Pangonis teigė nežinojęs, kad avarinis vamzdis buvo naudojamas ne pagal paskirtį ir pabrėžė, kad „papildomai įrengto valymo įrenginius apeinančio vamzdžio tokio nėra“.

Jis teigė neturintis duomenų, kiek laiko vamzdis buvo naudojamas ne pagal paskirtį.

Tai nedovanotina, mes to netoleruojame.

Nušalinami darbuotojai

G. Pangonis taip pat pranešė, kad nuo ketvirtadienio už nuotekų tvarkymą „Grigeo Klaipėda“ atsakingi asmenys yra nušalinami nuo pareigų.

Priimtas sprendimas nenušalinti „Grigeo Klaipėdos“ generalinio direktoriaus, nes bendrovėje jis dirba tik penkias savaites, todėl preliminariai nėra susijęs ir nežinojo apie minimą veiklą, pridūrė G. Pangonis.

Klaipėdos prokurorai antradienį pradėjo tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ veiklos. Teisėsauga skelbė įtarianti, kad įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti aplinkvamzdžiu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

G. Pangonis teigė, kad antradienį jis suklydo, kai išsakė poziciją, kad nevalytos nuotekos buvo leidžiamos dėl vienkartinio gedimo – jis teigė tuomet nežinojęs visos informacijos. 

Nuotekų krizė Klaipėdoje verslą paveiks

G. Pangonis pripažino, kad nevalytų nuotekų krizė Klaipėdoje turės neigiamos įtakos grupės verslui.

„Paveiks verslą, nors tai įvyko tik vienoje iš mūsų aštuonių įmonių“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė G. Pangonis.

Į viešumą iškilus informacijai, kad „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas nuotekas į Kuršių marias, prekybos centrai „Iki“, „Senukai“ ir „Norfa“ paskelbė nebepirksiantys „Grigeo“ produkcijos.

G. Pangonis teigia puikiai suprantantis įmonės klientų reakciją.

„Aš puikiai suprantu reakciją ir viską padarysime, kad ištaisytume situaciją, kad suprastų mūsų klientai, kad tikrai tai nebuvo toleruojama“, – sakė „Grigeo“ vadovas.

Jo teigimu, informacijas, kad į šią situaciją būtų sureagavę „Grigeo“ verslo partneriai eksporto rinkose, kol kas nėra.

„Nepasiekė manęs tokia informacija, ar kitose rinkose kažkas sureagavo, todėl kol kas nežinau, lyg ir neturiu tokios informacijos, kad būtų stabdoma. Tikiuosi, kad tikrai Lietuvos tinklai supras tą situaciją, tai yra skirtingos įmonės. Taip, taip mūsų grupės įmonės, mes turėjome prižiūrėti ir parinkti teisingai vadovus ir žmones atsakingus, bet ta situacija yra pakeista ir, tikiuosi, kad ateityje ji nesikartos“, – aiškino G. Pangonis.

Jis pabrėžė suprantantis žmonių, kurie socialiniuose tinkluose ragina boikotuoti „Grigeo“ grupės produkciją, reakciją.

„Aš manau, kad žmonės gana skaudžiai reaguoja, tai yra kaip protestas. (...) Aš tikiuosi, kad ta įmonė viena kuri nusižengė, tai tikrai nėra kaltos kitos, kurios turi ir visus standartus ir vadovaujasi tuo. Tam tikras nesuvaldymas situacijos ar kai kurių dalykų, reikia prisiimti tą atsakomybę, tai yra mums skaudu“, – teigė G. Pangonis.

„Atsiprašau visuomenės ir visų kitų ir tikiuosi, kad žmonės tai supras. Tai tikrai nebuvo toleruojama ir panašiai“, – pridūrė jis.

„Grigeo“ vadovas neatsakė į žurnalistų klausimą, ar pats ketina trauktis iš pareigų, bet pabrėžė, kad nuo naujų metų dalis „Grigeo Klaipėdos“ valdybos yra nauja.

„Valdybos dalis yra pakeista nuo naujų metų, paskirtas kitas valdybos pirmininkas. Aš manau, kad jis praleis daugiau laiko Klaipėdoje ir tikiuosi, kad jis tikrai praeis ir pasižiūrės“, – teigė G. Pangonis.

Valdybos pirmininko pasikeitimas Registrų centre dar nėra registruotas, tačiau nurodoma, kad nuo gruodžio 23 dienos „Grigeo Klaipėdos“ valdyboje naujais nariais dirba Robertas Krutikovas ir Saulius Martinkevičius.

Trečiadienį „Grigeo“ per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, kad situacija Klaipėdoje „reikšmingos įtakos grupės veiklai neturės“. „Grigeo“ akcijų kaina biržoje antradienį smuko daugiau kaip 9 proc., apie 15 val. prekyba jomis buvo sustabdyta ir nėra atnaujinta iki šiol.

G. Pangonis spaudos konferencijoje teigė, kad prekyba akcijomis galės būti atnaujinta po papildomo pranešimo per biržą.

„Manau, kad po šio pranešimo kalbėsime su Lietuvos banku ir tą situaciją aptarsime. Turbūt reikės papildomą pranešimą skelbti per biržą ir tada bus atnaujinta“, – teigė „Grigeo“ vadovas.

„Grigeo“ akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reforma

Reforma portretas
Lietuva tvarkoma pagal rusijos modeli totaliai korumpuota korupcija nuo prezidenturos iki prokuraturos buvus prezidente rusijos valstybes paslaptis nuoseda vallenbergo vadybinikas konservatoriai soroso kisenej klesti demkratija pagal globalistus teisesauga ne sios dimensijos atstovauja marsiecius pilieciai nenori arba tingi prisiimti atsakomybe laukia naujo isvaduotojo negi taip sunku pasakyti kad gana betvarkes negi sunku susirinkti daukanto aikstej ir pareikalaut kad prezidentas paleistu velniop korumpuota teisesauga

Mastytojas

Mastytojas portretas
A iš kur žinai, kad nėra jokio vamzdžio apeinančio valimo įrengimus, bet puikiai žinai, kad buvo naudojamasi avariniu vamzdžiu? Kažką žinau, ko reikia nežinau, vėl truputi žinau ir va nebežinau.. :D

bobute

bobute portretas
as nekaltas ,aplinka kalta
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių