Quantcast

Trikojai toliau fiksuoja pažeidimus: nustatyta virš 2 tūkst. greičio viršijimo atvejų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad greičio matuokliai keliuose vėl dirba pilnu pajėgumu.

Atlikus visus privalomus mobiliųjų greičio matuoklių, vadinamųjų trikojų, metrologinius patikrinimus, prietaisai vėl dirba pilnu pajėgumu.

Rugsėjo 12–14 dienomis vykdytos priemonės uostamiesčio gatvėse ir Klaipėdos bei Kretingos rajonų keliuose. Matuokliais čia buvo užfiksuota 2118 greičio viršijimo atvejų.

Per Klaipėdos Kelių policijos rugsėjo 7–13 dienomis vykdytas policines priemones Klaipėdos ir Plungės miestuose bei Klaipėdos ir Kretingos rajonuose išaiškinti šeši neblaivūs vairuotojai. Dėl dviejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Rugsėjo 9 d. apie 22.02 val. Plungėje., J. Tumo–Vaižganto g.. sustabdyto automobilio „Nissan“ vairuotojui (gim. 1988 m.) nustatytas 2,21 prom. girtumas, o rugsėjo 12 d. apie 7.48 val. Plungėje., Tilžės g., sustabdyto automobilio „Volkswagen“ vairuotojui (gim. 1984 m.) nustatytas 1,82 prom. girtumas. Kitiems keturiems savaitgalį uostamiestyje įkliuvusiems girtiems vairuotojams nustatytas girtumas svyruoja nuo 1,35 prom. iki 0,46 prom. Dar trys patikrinti vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo.

Nustatyti ir penki vairuotojai, transporto priemones vairavę neturėdami tam teisės. Automobilio „Audi“ vairuotojui (gim. 2000 m.) teisė vairuoti yra atimta už anksčiau įvykdytus pažeidimus. Klaipėdos rajone, kelyje Klaipėda–Kretinga, sustabdžius 1973 m. gimusį motorolerio vairuotoją paaiškėjo, kad jis ne tik kad nėra įgijęs teisės vairuoti, bet ir motorolerio nėra įregistravęs, neapdraudęs privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu ir neatlikęs jam privalomosios techninės apžiūros. Plungėje be valstybinio numerio ženklo sustabdyto automobilio „Volkswagen“ vairuotojas (gim. 2000 m.) neturėjo teisės vairuoti, nebuvo automobilio apdraudęs privalomuoju draudimu ir nesegėjo saugos diržo.

Per savaitę Klaipėdos Kelių policijos pareigūnai nustatė ir 401 kitą kelių eismo taisyklių pažeidimą. 163 vairuotojai kirto sankryžas degant draudžiamam šviesoforo signalui, 50 – nesustojo prie „Stop“ ženklo, esančio prie geležinkelio pervažų, devyniolika – neleistinai naudojosi mobiliaisiais įrenginiais, keturiolika – nesegėjo saugos diržų. Kelių eismo taisykles pažeidė ir vienuolika dviratininkų. Vienas iš jų buvo neblaivus – rugsėjo 11 d. apie 1.20 val. Klaipėdoje, Taikos prospekte,  sustabdytai paspirtuko vairuotojai (gim. 2000 m.) nustatytas 0,5 prom. girtumas.

Rankiniu greičio matuokliu pareigūnai užfiksavo aštuoniolika greičio viršijimo atvejų. Iš jų du, kai leistinas greitis buvo viršytas daugiau nei 50 km/h.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Domeikavoi dirba pssikavoja kaip žiurkės su balta škoda

jo

jo portretas
kuo daugiau ,tuo geriau.JAu per daug priviso gaidžių keliuose

Lexsusas

Lexsusas portretas
Ne girdėjau kad ką butų nubaude ,tik fiksuoja Ir tai gerai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių