Quantcast

Girtuoklių uostamiesčio keliuose nemažėja: įkliuvo penki vairuotojai, tarp jų – ir moteris

Kas lemia, kad vairuotojai nebijo griežtų bausmių už vairavimą apgirtus? Į šį klausimą vis dar nėra aiškaus atsakymo. Būdami tokie girti, kad nebegali paeiti, ryžtasi vairuoti ir rizikuoja savo pačių bei aplinkinių gyvybėmis.

Savaitgalį policininkams įkliuvo ne vienas smarkiai apgirtęs vairuotojas, tarp jų – ir moteris.

Sekmadienį prieš pietus, 11.20 val., Klaipėdos rajone, pakeliui į Palangą, ties Graudušių kaimu patruliavę policininkai sustabdė automobilį „Audi A4 Avant“. Jį vairavo 52 m. vyras. Pareigūnai nustatė, kad jis yra girtas (1,85 prom.).

Šis įvykis netapo išimtimi. Savaitgalį policininkai nutvėrė ir uždarė už grotų daugiau girtų vairuotojų.

Šeštadienį, apie 17.30 val., policijos pareigūnai patruliavo Klaipėdos rajone, Gerduvėnų kaime.

Jie pamatė įtartinai manevruojantį „Opel Astra“ ir įjungė tarnybinio automobilio švyturėlius. Paviję įtarimų sukėlusią mašiną policininkai išsiaiškino, kad 41-erių vairuotojas buvo girtas kaip dūmas. Matuoklis parodė 3,03 prom.

Šeštadienį, jau po vidurnakčio, uostamiesčio policininkams pranešta, kad pagrindine Klaipėdos gatve – Taikos prospektu – važiuoja veikiausiai girtas vairuotojas.

0.45 val. policininkai sustabdė „Audi“. Paaiškėjo, kad 35-erių vairuotojas tikrai buvo girtas. Alkoholio matuoklis parodė 2,22 prom.

Nežinia, kaip teisinosi šis vyras, bet galima spėti, kad jis važiavo iš vakarėlio.

Kodėl penktadienio dieną girtavo ir prieš vidurdienį visiškai girtas ryžosi vairuoti 51-erių klaipėdietis, teismui neturėtų būti įdomu, svarbus pats faktas.

Žmogus policininkams įkliuvo 11.26 val. Reikjaviko gatvėje. Jo vairuojamą „Peugeot“ sustabdė policijos patruliai.

Tada paaiškėjo, kad vairuotojas yra sunkiai apgirtęs, matuoklis parodė 2,97 prom. Be to, vyras neturėjo teisės vairuoti.

Penktadienio popietę, apie 14 val., girta moteris vairavo mašiną Kretingoje. Ji įvykdė avariją ir spruko iš įvykio vietos.

Laisvės gatvėje 43 m. vairuotoja nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio „Suzuki“, atsitrenkė į stovintį automobilį „Volvo“ ir iš įvykio vietos pasišalino.

Po ketvirčio valandos policininkai apgadintą „Suzuki“ rado už miesto ribų, Rubulių kaime. Prie jo rymojo smarkiai apgirtusi moteris. Matuoklio rodmenys bylojo apie sunkų girtumą – 2,57 prom.

Girtuokliai blaivėjo areštinėje. Visų jų laukia baudžiamoji atsakomybė, tūkstantinės baudos, teisės vairuoti atėmimas ir automobilių konfiskavimas.

Sekmadienį ryte pareigūnai patikrai sustabdė 24-erių vaikino vairuojamą „Volkswagen Golf“. Nors vairuotojas buvo blaivus, pareigūnams pateikė svetimą vairuotojo pažymėjimą, pats jis neturi teisės vairuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių