Quantcast

Girtų vairuotojų nuotykiai – stulbina: ne tik spruko nuo policijos pareigūnų

Girti vairuotojai – viena aktualiausių problemų mūsų keliuose ir gatvėse. Nei griežtos bausmės, nei dideli piniginiai nuostoliai ir net grėsmė prarasti darbą neatbaido nuo noro vairuoti apsvaigus.

Taip pirmadienio naktį atsitiko smarkiai apgirtusiam 36 metų klaipėdiečiui, pabandžiusiam važiuoti savo „BMW X3“. Buvo beveik 2 val. nakties, kai Debreceno gatvėje jo vairuojamą mašiną pabandė stabdyti policijos pareigūnai.

Vairuotojas tikėjosi išsisukti nuo atsakomybės bėgdamas. Jis pasuko į Gedminų gatvę ir paspaudė greičio pedalą. Tačiau ties sankryža su Naujakiemio gatve jo laukė policijos mikroautobusas.

Nežinia, ką galvojo girtas vairuotojas, kai taranavo policijos tarnybinį automobilį „Volkswagen Transporter“ ir dar kliudė gatvės krašte stovėjusį „Audi“.

Pabėgti iš įvykio vietos jam nepavyko.

Pareigūnai kartu su šios istorijos herojumi nuvyko į ligoninę, kur buvo konstatuota, kad vyras yra sunkiai apgirtęs, dokumentuose užfiksuotas 2,59 prom. jo girtumas.

Policijos duomenų bazės duomenimis, šis vyras neturi teisės vairuoti.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl vairavimo apgirtus daugiau nei 1,5 prom. ir policijos pareigūnų reikalavimo nevykdymą.

Naktį šis vyras praleido areštinėje. Jo laukia didžiuliai nemalonumai: be teisinių dalykų jo laukia didžiuliai nuotoliai – teks sumokėti už policijos mikroautobuso ir „Audi“ remontą, savo mašinos jis nebeatgaus.

Šeštadienį sau gyvenimą apkartino kvailai pasielgęs karinių jūrų pajėgų jūreivis.

18.45 val. Kretingoje, Tiekėjų gatvėje jis nestojo, kai policininkai parodė ženklą jo vairuojamam „BMW 535D“ sustabdyti.

19-metis jaunesnysis jūreivis pavažiavo dar apie 300 metrų ir išlipo iš automobilio ir bandė pabėgti. Vaikinas tikėjosi, kad spės pasislėpti nuo pareigūnų, bet buvo sulaikytas. Tada ir paaiškėjo tokio jo poelgio priežastis – jis buvo gerokai neblaivus, alkoholio matuoklis parodė 1,95 prom.

Jūreivis pabuvojo areštinėje ir turėjo laiko apgalvoti savo poelgį.

Sekmadienio pavakarę Minijos gatvėje pareigūnai nutvėrė girtą „Audi A4“ vairuotoją. 49 metų vyro patikros metu nustatytas 1,66 prom. girtumas.

Tą pačią dieną Skuodo rajone 53 metų vyras į matuoklį įpūtė 2,38 prom. O šeštadienį kelyje Klaipėda – Liepoja, ties Šlikių kaimu sustabdyto automobilio „Audi A6“ vairuotojas nepakluso policininkų reikalavimui pūsti į alkoholio matuoklį. 36 metų vyrui dėl to konstatuotas vidutinis girtumo laipsnis, pažeidėjas taip pat buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Sekmadienį neapdairiai pasielgė blaivi 24 metų mergina. Ji sėdo prie BMW vairo, nors neturi vairuotojo pažymėjimo ir pareigūnams pateikė svetimą dokumentą. Policininkai suprato, kad dokumentas ne jos ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris .R

Lauris .R  portretas
Savų niekada nepaviešina kai girti važiuoja už vairo ir bėga iš įvykio vietos ir išpaskos vejasi

Vaclovas

Vaclovas portretas
to >Vaclovas Tikrai esi ant tiek užpylęs akis, kad Skuode vietoj 1-2 policijos ekipažų vaidenasi 4-5.

>Vaclovas

>Vaclovas  portretas
Akis visada užsipylęs nieko nematai.... Vakar irgi girtas po miestą šlaisteisi...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių