Quantcast

Girtu palaikytas vairuotojas reikalauja žalos iš valstybės

Dar vienas vairuotojas bylinėjasi su policija dėl alkoholio kiekio matuoklių duomenų pagrįstumo – laidų prodiuseris Saulius Jakutavičius iš valstybės reikalauja jam priteisti daugiau nei 1,5 tūkst. eurų žalą. Pasak pareiškėjo, šios išlaidos susidarė bylinėjantis teismuose dėl nustatyto girtumo – 1,3 tūkst. eurų sudaro išlaidos advokatams, dar 202 eurų buvo išleista ekspertizei.

S. Jakutavičiaus advokatas Karolis Rugys teisme sakė, kad  įvairiuose teismuose įvyko 15 posėdžių. Juose buvo įrodyta, kad S. Jakutavičius vairavo blaivus, nuobauda jam nebuvo skirta.

Prodiuseris teismui pasakojo, kad 2014 metų rugpjūtį, lankydamasis Palangoje, ryte išgėrė kelis nedidelius stikliukus degtinės ir sėdo vairuoti. Išvažiuodamas iš namų, jis garsiniu signalu atsisveikino su kaimynu ir taip atkreipė šalia buvusių policijos pareigūnų dėmesį. Prie pat namų sustabdytam vairuotojui policija ėmėsi girtumo nustatymo. Tuo metu vairuotojas viena ranka ieškojo dokumentų, o kita ranka pasiekė kvepalų buteliuką – juo siekė užmaskuoti alkoholio kvapą.

„Policininkė atėjo su jau paruoštu alkoholio kiekio matuokliu, jai buvo žinoma, kad neseniai vartojau alkoholį. Aš tą testą atlikau. Nustatė 1,9 promilės alkoholio. Policininkai patys sakė, kad aš neatrodžiau, kad tiek būčiau išgėręs“, – sakė S. Jakutavičius. Pasak jo, policininkams girtumo alkoholio kiekio matuokliu negalima nustatinėti, jeigu nuo alkoholio vartojimo yra praėję labai mažai laiko.

Pasak pareiškėjo, teismui pateiktoje medžiagoje nurodyta, kad S. Jakutavičiaus neblaivumo nustatymo matuokliu iki tol buvo atlikta 3060 testų, jie saugomi prietaiso atmintyje. Remiantis šiais duomenimis, S. Jakutavičiaus patikrinimas turėtų būti paskutinis, arba vienas paskutiniųjų. Tuo metu atspausdintame kvite nurodytas 3056 numeris.

S. Jakutavičius sako, kad policininkai nesilaikė alkoholio kiekio matuoklio naudojimo instrukcijų, todėl jo parodymai buvo iškraipyti.

Antrą kartą pareigūnai girtumo nenustatinėjo ir pasiūlė vairuotojui kreiptis į ligoninę.

„Ten visi tyrimo rezultatai man buvo palankūs – juk aš išgėriau simbolinį kiekį alkoholio. Aš civilinės aviacijos pilotas, turiu leidimą ginklui, nesu socialinis tipas, kuris sėstų už vairo girtas. Dėl netinkamo alkoholio kiekio matuoklio panaudojimo buvo žala. Neprašau moralinės žalos, nes vis dėlto ryte buvau išgėręs simbolinį kiekį alkoholio“, – sakė S. Jakutavičius.

Sprendimą šioje byloje teismas skelbs gruodžio 6 dieną. Neseniai šis teismas atmetė vilniečio Žilvino Rumino skundą valstybei dėl žalos atlyginimo. Jam, kaip ir S. Jakutavičiui, alkoholio kiekio matuokliu buvo nustatytas 1,38 promilės girtumas, vėliau girtumas visiškai buvo paneigtas medikų tyrimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanagas

Vanagas portretas
Kaip fabrikantas Morozovas sake:"Net gyvulys is ryto negeria sampano...".

AK

AK portretas
Reikalauti žalos gana reta...

seklys

seklys portretas
Aš civilinės aviacijos pilotas, turiu leidimą ginklui, nesu socialinis tipas, kuris sėstų už vairo girtas. AHA - s utra nie vypil -dienj propal ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių