Quantcast

Girtas vyras spardė nėščią moterį

Po tragiškų įvykių Lietuvoje kilus naujam vajui, policija ir socialinės tarnybos ėmėsi ginti smurtautojų šeimose augančius vaikus. Tačiau procedūrų, kaip apginti į pasaulį netrukus atkeliausiančią gyvybę, kai mušama nėščia moteris, kol kas nesugalvota.

Sekmadienį 21.30 val. greitosios medicinos pagalbos ekipažas skubėjo į Naikupės gatvę, kur girtas 26 metų vyras mušė ir spardė nėščią savo sugyventinę.

27-erių nėščiąją medikai skubiai nugabeno į ligoninę, o smurtautojas pakliuvo į areštinę. Jis buvo priverstas pūsti į alkoholio matuoklį, prietaisas parodė 2,08 prom.

Kaip pranešė policijos atstovė spaudai, moteris ligoninėje nelaukė medikų apžiūros, ji išėjo nepasikonsultavusi su gydytojais. Pirmadienį tyrėja bendravo su nukentėjusiąja, teismo medicinos ekspertų apžiūros ji taip pat atsisakė. Apie smurtą šioje šeimoje buvo pranešta pirmą kartą.

Medikai nuolat tikina, kad vaisius jaučia ir reaguoja į viską, kas vyksta aplinkui motiną, būtent todėl patariama būsimai mamytei patirti kuo daugiau teigiamų emocijų.

Kūdikio besilaukiančios moters patiriami smūgiai turi įtakos ir dar negimusio vaiko formavimuisi.

Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnybos viršininkės pavaduotoja Virginija Gelažnikienė atviravo, kad iki šiol įstatymuose nėra apibrėžta galimybė į šios įstaigos socialinės rizikos šeimų apskaitą įrašyti šeimą, kurioje smurtaujama prieš vaiko besilaukiančią moterį.

Panašu, kad ateityje tokia galimybė bus, tik kol kas neaišku, kada.

"Jeigu gautume pranešimą, kad nėščia moteris buvo mušama ar patyrė kitokios formos smurtą, jau dabar pasidomėtume tokia šeima. Tai reiškia, kad apsilankytume šeimoje, galbūt rekomenduotume psichologinę pagalbą, gal nukreiptume į moterų krizių centrą, pasiūlytume teisinę pagalbą. Kol kas policija mums apie tokius atvejus nepraneša", – teigė V.Gelažnikienė.

Pastaruoju metu reaguojama į kiekvieną pranešimą, iš kurio aiškėja, kad vaikai mato mušamą mamą ar kitus šeimos narius arba patys kenčia nuo smurtautojų.

Statistika ir faktai

Per 2016-uosius Vaiko teisių apsaugos tarnyba Klaipėdoje gavo 145 pranešimus apie smurtą šeimose, kuriose auga vaikai.

6 naujos šeimos po tokių pranešimų įrašytos į socialinės rizikos šeimų sąrašą.

8 kartus iš tokių šeimų vaikai buvo paimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
abu labu tokiu.Tik gaila vaiko, kuris gyvens su tokiais tėvais....

padraika

padraika portretas
faina fotkė. tik biškį kraujuko gal dar trūksta. būtų galima iškabinti visam mieste stendus su užrašu: "smurtui prie6 moteris griežtas nia!"

g

g portretas
Nei ten vyras,nei ten moteris.Tai kažkokie mutantai-vienas geria,kita nuo girtuoklio vaikus gimdo.Sterilizuoti tas atmatas,bent vaikai nekentėtų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių