Quantcast

Girtas vairavęs prokuroras prašosi atleidžiamas nuo atsakomybės

Girtas vairuodamas įkliuvęs Tauragės prokuroras Eduardas Builisovas prašo teismą atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės ir tikino, kad jo žmona laiduoja, jog jis nebenusižengs įstatymui.

Šių metų sausio 15 dieną, likus 8 minutėms iki darbo dienos pabaigos, Tauragėje policininkai sustabdė automobilį, kurį vairavo tuo metu prokuroru dirbęs E.Builisovas.

Vėliau pareigūnai tarnybiniuose pranešimuose rašė, kad atkreipė dėmesį į keistai vairuojamą automobilį.

Prie sankryžos vairuotojas parodė, kad suks į dešinę, bet nepasuko, netrukus jis rodė kairįjį posūkį, bet ir vėl važiavo tiesiai, todėl policininkai nusprendė patikrinti, ar vairuotojas blaivus.

Vos jis atidarė mašinos dureles, iš salono tvokstelėjo alkoholio tvaikas. Alkoholio matuoklis parodė 1,74 prom., kraujo mėginys patikslino vairuotojo girtumą, prokuroro girtumas siekė 2,04 prom.

Tai tapo lemiamu faktoriumi atlikti tarnybinį patikrinimą, po kurio E.Builisovas buvo atleistas iš tarnybos prokuratūroje, kur dirbo 18 metų. Bendras jo darbo stažas siekia 36 metus.

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teisme trijų teisėjų kolegijai vyras pasakojo apie jo gyvenimą pakeitusios dienos įvykius.

Esą darbo dienos pabaigoje jis apsilankė pas pažįstamą, su kuriuo kalbėjo apie baldų gamybą, mat prokuroras buvo įsigijęs plokščių jiems gaminti. Pažįstamas pavaišino jį kava, pasiūlė ir brendžio. E.Builisovas vaišių neatsisakė, o po užstalės nesijautė apsvaigęs.

Prokuratūros kieme jis pamatė bendradarbę, kuri nešėsi didelį kastuvą sniegui kasti ir pasisiūlė ją parvežti namo. Ši moteris vėliau tikino nepajutusi anuo prokuroro sklindančio alkoholio tvaiko, nes tuo metu slogavusi.

„Nesu abstinentas, bet priklausomybės nuo alkoholio neturiu, – teisme aišino E.Builisovas. – Mano atlyginimas buvo pagrindinis šeimos pragyvenimo šaltinis. Išlaikau studentę dukrą, žmona neseniai pradėjo dirbti, moku banko paskolą, kurią paėmiau namui statyti, prižiūriu pasiligojusią senyvą mamą“.

Teismas nutarė apklausti E.Builisovo žmoną, kuri nori tapti sutuoktino laiduotoja. Tyliai perskaičiusi priesaikos tekstą moteris pareiškė, kad Šventajame rašte draudžiama prisiekinėti. Teisėjai padarė trumpą pertraukėlę, tuo metu advokatė aiškino moteriai, kad priesaika tėra pažadas sakyti teisme visą tiesą.

Netrukus Irena Builisova prisiekė ir tikino, kad jos ir sutuoktinio santykiai yra labai geri, ji turinti nemažą įtaką savo vyrui ir esanti tikra, kad jis niekada nebenusikals.

„Ji yra giliai tikinti, su tvirtomis moralės normomis, todėl tinkama būti laiduotoja. E.Builisovo įvykdytas nusikaltimas yra nesunkus, pats kaltininkas prisipažino, gailisi“, – kalbėjo Klaipėdos apygardos prokuroras Linas Kiaurakis.

Jis prašė atleisti E.Bulisovą nuo baudžiamosios atsakomybės pagal žmonos laidavimą ir skirti jam tūkstančio eurų užstatą, nustatant dvejų metų laidavimo terminą.

Be to, valstybės kaltintojas prašė atimti buvusiam prokurorui teisę vairuoti dvejiems metams ir įpareigoti jį sumokėti 500 eurų į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Be to, paprašyta konfiskuoti E.Bulisovo automobilį, kuriuo jis važiavo, kai buvo nutvertas vairuojantis girtas.

Šiuo metu darbo biržos slenkstį minančio buvusio prokuroro gynėja prašė taip griežtai šio vyro nebausti, nes šeima išgyvena itin sunkų laiką. Šiuo metu vienintelės jos pajamos – menka žmonos alga.

Advokatė prašė neskirti užstato, taikyti tik vienerių laidavimą ir trumpinti vairuotojo pažymėjimo atėmimo laiką. Gynėja prašė neatimti ir šeimos automobilio.

Ką nuspręs teismas, turėtų paaiškėti kovo 6 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O paprastiems zmonems taip galima? Tai dabar, jei netycia jus pagaus girta prie vairo, sakykit, kad jus daugiau taip nedarysite ir jusu seimos narys gali laiduoti uz jus:))). Va taip va. Bananu krastas vienu zodziu

dk

dk portretas
Turbut tik Lietuvoje PROKURORAS drysta sesti girtas uz vairo ir kratosi atsakomybes...

Kostia

Kostia portretas
Du dalykus sužinojau iš šio straipsnio. Tai kad Šventajame rašte draudžiama prisiekinėti. Turėtų atitinkamai išsiaiškinti, ar taip yra ir nekaišioti kiekvieną kartą pasirašinėti priesaikos. Ir dar. Prokuroras Kiaurakis. Dar neteko girdėti tokios pavardės... Vadinasi ši diena ne veltui praėjo - sužinojau apie du naujus dalykus...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių