Quantcast

Girtas ir be bilieto autobusu važiavęs vyras užsipuolė kontrolierių

Miesto maršrutiniuose autobusuose dirbantys kontrolieriai turi būti pasirengę netikėtumams. Antradienį vienas jaunas "Ekskomisarų biuro" darbuotojas buvo priverstas kreiptis į medikus.

Liejo agresiją

Ankstyvą rytą, 6.57 val., vienoje Smiltelės gatvės stotelių į maršrutinį autobusą įlipo kontrolieriai. Keleiviai buvo paprašyti parodyti bilietus.

Kai įmonės "Ekskomisarų biuras" kontrolieriai priartėjo prie jauno vyro, šis užsipuolė tikrintojus.

Akivaizdžiai neblaivus vaikinas viešai plūdosi, o netrukus paleido į darbą kumščius. Jis kelis kartus trenkė arčiausiai stovinčiam kontrolieriui į krūtinę.

Tikrintojai buvo priversti kviesti policiją.

Paaiškėjo, kad 21 metų vaikinas ne tik neturėjo bilieto, bet ir viešoje vietoje buvo girtas. Alkoholio matuokliu užfiksuotas 1,95 prom. jo neblaivumas.

Policininkai pažeidėją išgabeno į areštinę.

Baudos nebaugina

Sumuštas kontrolierius kreipėsi į ligoninę, kaltininkui teks atlyginti žalą.

Policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasipriešinimo viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, kaltininkui gresia bauda, viešieji darbai ar net laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pagyvenę žmonės dažniausiai yra sąžiningi, jie visose gyvenimo srityse stengiasi atlikti prievoles.

"Ekskomisarų biuro" Klaipėdoje saugos projektų vadovo Sauliaus Ališausko teigimu, dažniausiai bilietų neįsigyja narkomanai ar ką tik iš areštinės išleisti asmenys.

Kontrolierių ekipažą paprastai lydi ir apsaugininkas. Be bilieto važiuojantis asmuo gali būti nuvežtas ir į policijos komisariatą.

Tačiau nedirbančių, asocialių asmenų administracinės nuobaudos negąsdina ir net nejaudina.

Policininkai dažniausiai surašo administracinio nusižengimo protokolą, bet baudų nemokantys asmenys dėl to nė kiek nesijaudina.

Senoliams – tolerancija

Nuo praėjusių metų spalio Klaipėdos autobusuose kontrolę atliekančios įmonės "Ekskomisarų biuras" darbuotojai tikino, kad kai kurių bilietų neturinčių keleivių atžvilgiu yra gana tolerantiški. Jeigu jaunesnis nei 16 metų moksleivis neturi mokinio pažymėjimo, įrodančio, kad jis turi teisę naudotis paslauga su nuolaida, tikrintojai jų linkę nebausti.

Kontrolieriai atlaidesni ir akivaizdžiai netyčia bilieto nepasižymėjusiems senoliams.

"Pagyvenę žmonės dažniausiai yra sąžiningi, jie visose gyvenimo srityse stengiasi atlikti prievoles. Todėl, jei kartais paaiškėja, kad senolis nėra pasižymėjęs bilieto, stengiamės atsižvelgti į jų garbų amžių. Tokių žmonių piktnaudžiavimo atvejų pastebėti dar neteko", – kalbėjo S.Ališauskas.

Kiekvieną mėnesį Klaipėdoje nubaudžiama nuo 250 iki 300 keleivių be bilieto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas Kaminckas

Antanas Kaminckas portretas
si istorija zinoma buvo uzpulta mergina matesi kad labai tvardesi neuzvozdama tam narkomanui buvo baisu bet pana labai tvirtai stovejo mates kad skaudejo bet saunuole mergina ekskomisarai galetu yteikt medali matant kiek ta pana turi kantrybes ir jegu ji saunuole grazi simpatiska panele manau kad koke 30metu gal net jaunesne bet is isvaizdos jaunute. saunuole pana matau ja labai daznai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių