Quantcast

Gelbėjimo operacijos – su ašaromis akyse

Savaitgaliai ugniagesiams – nė kiek ne lengvesnis laikas nei darbo dienos. Žmonės kviečia gelbėtojus ne tik, kai bėdos ištinka juos pačius, neretai jie prašo pagelbėti ir gyvūnams.

Šeštadienį, birželio 15-ąją, apie 9.30 val., Nidos gatvės 13 namo gyventojai paprašė pagalbos išlaipinant iš medžio katiną.

Šįkart situacija buvo kiek kita, nei įprastai – katinas buvo su prisegtu pavadėliu, o kai jis įsiropštė į medį, dirželis įsipainiojo tarp šakų.

Gelbėtojui teko lipti ištraukiamomis kopėčiomis ir pasiekti augintinį.

Laiminga šeimininkė dėkojo už išvaduotą kniauklį.

Dar kurioziškesnė situacija susiklostė  penktadienio vakarą, prieš 19 val., Kretingoje. Čia pirmajame parko tvenkinyje už užtvankos grotelių žmonės pamatė tris mažus ančiukus, jie buvo per maži išsivaduoti iš dirbtinės kliūties.

Ugniagesiai ančiukus ištraukė, išsivežė į savo būstinę, nes paaiškėjo, kad paukščiukai buvo tokie maži, kad dar nemokėjo plaukti, o jų mamos anties aplinkui nebuvo matyti.

Vėliau gelbėtojai apie ančiukus pranešė gyvūnų globos įstaigai "Nuaras".

Paaiškėjo, kad tai buvo ne ančiukai, o pelkinės vištelės, kurios nė nemoka plaukti. Paukščiukai buvo labai maži ir nusilpę, pasak "Nuaro" darbuotojų, jie nugaišo.

Gelbėtojams teko imtis ir labai nemalonių darbų.

Penktadienį Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai Žardės tvenkinyje ieškojo skenduolio. Tądien nuskendusio žmogaus rasti nepavyko.

Po dienos ugniagesiai skubėjo į Dangės žiotis, buvo pranešta, kad ties Kruizinių laivų terminalu užsidegė pramoginis kateris.

Gaisras kilo laivelio variklio skyriuje, ugnis užgeso savaime dar iki atvykstant ugniagesiams.

Gelbėtojams teko neutralizuoti į upę išsiliejusius naftos produktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių