Quantcast

Gelbėdami katę S. Daukanto gatvėje ugniagesiai rizikavo sveikata

Gyvūnų gelbėjimas, tapęs ugniagesių kasdienybe, ne tik gaišina brangų gelbėtojų laiką, bet ir verčia juos rizikuoti savo sveikata, o kartais – ir gyvybe.

Būtent taip neseniai, kai ryte ugniagesiams pranešta apie katiną ant stogo S.Daukanto gatvėje, atsitiko Klaipėdoje.

Pagalbos prašė vienos gyvūnų globos draugijos darbuotoja. Pasak jos, katė negalėjo nulipti nuo stogo.

Ir nenuostabu. Atvykę prie 28-ojo namo ugniagesiai suprato, kad užduotis ne tokia paprasta – čerpių stogas buvo slidus, juo lipti buvo nesaugu.

Gelbėtojai buvo priversti pasikviesti į talką kolegas, atvažiavo sunkiasvorė mašina su keltuvu. Tik tuomet vyrams pavyko pasiekti gyvūną ir jį nuimti nuo dviejų auštų namo stogo. Katė perduota šeimininkei.

Tikra sėkmė, kad tuo metu gelbėtojai nebuvo kviečiami gesinti gaisrų ar padėti nelaimės ištiktiems žmonėms.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Maslauskienė paaiškino, kad į atskirų asmenų prašymą iškelti katę iš medžio ar nuo stogo paprastai nereaguojama.

Ugniagesių patirtis rodo, kad nemaža dalis tokių kvietimų būna nepagrįsti. Kol gelbėtojai atvažiuoja, gyvūnas pats nusikabaroja žemyn arba jam negresia joks pavojus.

Kas kita, kai pagalbos prašo oficialūs asmenys – gyvūnų prieglaudos darbuotojai. Jie patys objektyviai įvertina situaciją ir praneša apie pavojų ugniagesiams.

„Kaip suprantu, S.Daukanto gatvėje ugniagesiai tikrai rizikavo savo sveikata. Laimei, viskas baigėsi laimingai, bet tik po to, kai atvažiavo papildomos pajėgos“, – patikino A.Maslauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha

Ha portretas
ugniagesiams nuo katino iškilo pavojus sveikatai - katinas buvo nepasidaręs kovido testo:D)

nu taip

nu taip portretas
Ar ugniagesiai neturi ką veikti....Tegu kačių savininkai patys gaudo savo kates. Arba susimoka už jų nukėlimą

to>Angelei

to>Angelei portretas
Tai tu tarnauji lesbių gaujai?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių