Quantcast

Gėjų bare – keista ataka

Plačiajai visuomenei "Laukinių vakarų salūno" vardu žinomame bare Palangoje, nuo šiol vadinamame "Flamingo", policijos ir mokesčių inspekcijos patikrinimo metu buvo užpulta pareigūnė.

Kvietė pastiprinimą

Incidentas nutiko liepos 17-ąją. Į barą "Flamingo" tądien patikrinimui užsuko Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai kartu su Klaipėdos policijos ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnais.

Baro administracijos buvo prašoma pateikti tam tikrus dokumentus, tikrintos baro kasos.

Netikėtai baro administracijos atstovas puolė pareigūnus.

Bare buvę lankytojai dienraščiui pasakojo matę susistumdymą, jiems pasirodė, neva kažkoks asmuo griebė vieną pareigūnų už kaklo.

Neįtikima, tačiau dviejų skirtingų tarnybų desantui teko kviesti pastiprinimą iš Palangos policijos komisariato.

Dėl to, kad pareigūnams kibta į atlapus, į įvykio vietą atskubėjo Palangos PK patrulių ekipažas.

"Buvo pranešta, kad tyrėjas prašo pagalbos, bare – agresyvūs asmenys. Vėliau papildyta, kad klubo administratorius konfliktuoja su atvykusiais pareigūnais", – patrulių iškvietimą prisiminė Palangos miesto policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Kęstutis Bončkus.

Smurtas prieš pareigūnę

Teigiama, kad atvykusiems Palangos policininkams teko surinkti visų pusių paaiškinimus dėl pretenzijų – klubo atstovas piktinosi patikrinimu, pareigūnai fiksavo klubo atstovo pasipriešinimo faktą.

Surinkta medžiaga buvo perduota Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybai.

"Imuniteto valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad liepos 17 d., Klaipėdos apskr. VPK KP ENTV ir VMI darbuotojams atliekant patikrinimą, vienas iš bare buvusių asmenų pasipriešino ir panaudojo fizinį smurtą prieš policijos pareigūnę", – patikslino policijos atstovė spaudai Jūratė Albrektienė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal 286 Baudžiamojo kodekso straipsnį: "tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų".

Baro atstovui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Mažumoms – saugi aplinka

Baras "Flamingo" šiuo metu yra nuomojamas mažosios bendrijos "Gaumena". Įmonės vadovė Vylūnė Ručinskaitė pareiškė, jog situacijos nekomentuos.

"Ko jūs čia skambinate? Pamirškite šitą numerį, nieko nekomentuosiu ir iš viso, kodėl aš čia turiu kalbėti su jumis", – tėškė direktorė ir padėjo telefono ragelį.

Klaipėdos policijos Imuniteto skyriaus viršininkas Andrius Balsys taip pat nekomentavo, kokių sužalojimų galėjo patirti pareigūnė ar pareigūnai.

Bare buvę lankytojai minėjo, jog, jų akimis, į susistumdymą esą buvo įvelti du pareigūnai.

"Negaliu patikslinti ir atskleisti. Kol kas kalbama apie vieną, tačiau tyrimas tebevyksta. Jo detalės neatskleidžiamos", – tikino A.Balsys.

Šios pasilinksminimo įstaigos dabartiniu vadovu prisistatantis Mykolas Kolyta, kalbintas kelios dienos po incidento apie patikrinimus šiame bare, tikino, jog, pasikeitus baro koncepcijai ir tapus seksualinių mažumų atstovams draugiška įstaiga, jis tikisi, kad pranešimų apie incidentus policija nebesulauks.

Vyras aiškino, jog gėjai – kultūringa publika.

Minėta ir tai, kad baras skiria dėmesio apsaugos darbuotojams, jog klientai jaustųsi saugūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rėjus

Rėjus portretas
Ačiū už reklamą, nežinojau, kad Palangoje yra gėjų baras, ačiū, būtinai apsilankysiu.

Aušra

Aušra portretas
Kada daug metų sergi,sutrinka ir psichika.

Dalia Lakstinyte

Dalia Lakstinyte portretas
Gėda, kad nevaldomi antri galai tai akmuo vyram, nors jie ne vyrai. O šuniukam nėra reikalo kapstytis kitų gyvenimuose. Jei jų neprašo
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių