Quantcast

Garaže Kretingoje aplinkosaugininkai rado 21 tinklą, dar trys tinklai rasti netoli Šilutės

  • Teksto dydis:

Garaže Kretingoje aplinkosaugininkai aptiko 21 tinklą ir dvi lydekas, dar trys tinklai buvo rasti Šilutės rajone esančioje Skatulės upėje.

Kaip penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, pažeidimai buvo nustatyti inspektoriams vykdant vasarį prasidėjusią akciją „Lydeka“.

Kretingoje aplinkosaugininkai, bendradarbiaudami su policijos pareigūnais, patikrino anksčiau už neteisėtą žvejybą jau bausto asmens garažą.

Jame rastas 21 tinklas, o garažo šaldiklyje aptiktos dvi neleistino dydžio lydekos.

Už draudžiamų daiktų laikymą ir neleistino dydžio žuvų sugavimą pažeidėjas patrauktas administracinėn atsakomybėn. Jam gresia bauda iki 200 eurų bei teks atlyginti 480 eurų žalą žuvų ištekliams.

Tuo metu Šilutės aplinkosaugininkai Nemuno regioniniame parke tekančioje Skatulės upėje aptiko tris po ledu pastatytus tinklus.

Norėdami išsiaiškinti tinklų statytojus pareigūnai tą vietą stebėjo, tačiau, kadangi per naktį niekas nepasirodė, tinklai buvo ištraukti, atgal į upę paleisti juose įstrigę trys lynai ir trys lydekos.

Šilutės aplinkosaugininkai antradienį Gėgės upėje sulaikė du asmenis statančius gumines šakotines. Sulaikytieji trijų kilometrų ruože buvo pastatę pusšimtį šakotinių ir sugavę dvi lydekas.

Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems teks sumokėti baudą už neteisėtą žvejybą ir atlyginti beveik pusės tūkstančio eurų žalą gamtai.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad nuo sausio iki balandžio 20 dienos draudžiama žvejoti masalui naudojant gyvas žuveles, o nuo vasario pirmos iki balandžio 20 galioja draudimas gaudyti lydekas.

Už neteisėtą lydekų žvejybą asmenims gresia baudos nuo 120 eurų iki 300 eurų ir žvejybos įrankių bei priemonių konfiskavimas, taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 240 eurų už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių