Quantcast

Iš furgono skriejo atliekos: Klaipėdos kontrolieriai ieško pažeidėjų

"Švyturio" soduose gyvenantys žmonės kraupsta – sekmadienį mikroautobuso vairuotojas tiesiai ant vejos išvertė nebereikalingus rakandus: sofą, šaldytuvą, kriauklę, čerpes. Tokių šiukšlintojų nesugėdina net vaizdo kameros.

Vyko kraustynės?

Panašu, sekmadienį kažkas intensyviai kraustėsi, nes furgonu, pilnu senų baldų ir buitinės technikos, į Raganių 4-ąją gatvę važiuota net du kartus: apie 12 val. ir dar sykį po valandos.

Sodų bendrijoje "Švyturys" gyvenantys žmonės jau žino, ko tikėtis, todėl neapsikentę priešais atliekų konteinerius įrengė kamerą pažeidėjams fiksuoti.

Akivaizdžiai matosi, kaip vyrai darbuojasi. Atvažiavo net du kartus.

Klaipėdiečiai netruko sučiupti aplinkos teršėjus ir filmuotą medžiagą perdavė uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Štai žmonių surinktame archyve dar spalio 23-ąją apie 17 val. matyti, kaip iš didelio automobilio išlipęs vyriškis pameta panaudotas padangas.

Lygiai taip be jokių skrupulų sekmadienį nepažįstamieji atsikratė baldais, buitine technika, kuriuos atgabenti prireikė viso furgono.

Šiukšlino stebint vaikams

Vaizdo stebėjimo kamera užfiksuoti mikroautobuso numeriai, todėl tikimasi, kad netrukus pavyks sučiupti aplinką teršusius asmenis.

"Akivaizdžiai matosi, kaip vyrai darbuojasi. Atvažiavo net du kartus. Vienu reisu netilpo. Pavyko užfiksuoti, kaip išsikrauna ir nurūksta. Padangų mėtytojas irgi "gerulis", apsižvalgė, tada, švyst, padangas iš bagažinės. Ir dar ne vienas buvo, o su vaikais. Parodė pavyzdį, kaip "dera" elgtis", – pasakojo liudininkas.

Tąkart padangas pašalino patys sodų gyventojai, tačiau pastarasis įvykis – jau virš visko.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis, šiuo metu atliekamas tyrimas pažeidėjų tapatybėms nustatyti: bus apklausti liudininkai, ieškomas automobilio savininkas, o atsakingi asmenys įpareigoti išvežti atliekas.

Esą žmonės tampa pilietiškesni – Viešosios tvarkos skyrius sulaukia vis daugiau pranešimų apie neteisėtai paliktas atliekas, o šiukšlintojams taikoma administracinė atsakomybė.

S. Valiulis apgailestavo, kad Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas yra labai liberalus – už šiukšlinimą skiriamos baudos dažniausiai neatitinka padarytos žalos ir specialistų įdirbio.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 367-ąjį straipsnį savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų

Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

Bijo ne baudų, o viešumo

Šiais metais pagal gautus piliečių pranešimus ir kontrolierių patikrinimų metu nustatyti 73 pažeidimai, susiję su netinkamu atliekų tvarkymu.

Atsakingiems asmenims taikytos administracinio poveikio priemonės.

Tiesa, labiau nei piniginės baudos pažeidėjus gąsdina viešumas.

Štai balandžio pabaigoje nusikaltimo vietoje sučiuptas BMW automobilio vairuotojas, iš mašinos į pievą šveičiantis statybines atliekas.

Paviešinus nufilmuotą medžiagą, įžūliai aplinką teršęs vyras pats prisistatė policijai ir kaltę pripažino, todėl gavo mažiausią administracinę nuobaudą – įspėjimą.

Anot S. Valiulio, Viešosios tvarkos skyrius šiai problemai skiria daug dėmesio, rūpinasi komunalinių atliekų surinkimo konteinerių aikštelių tvarka ir švara. Per savaitę visame mieste jos tikrinamos po du kartus.

Specialistai ragina nebūti abejingais ir pranešti apie pažeidėjus e. paštu viesojitvarka@klaipeda.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erikas

Erikas portretas
Lietuva -toks mažas kraštas,kad dar ir toleruoti šiukšlintojus,kaip ir būtų neįmanoma.Tai kodėl dedame juokingas baudas. Pažiūrėkite,kaip kovoja su šiukšlintojais Monako valdžia . Ten nei vagių nei šiukšlintojų nėra-nes tokios baudos numatytos,kad niekam nesinori į tą nemalonę papulti.

Tika

Tika portretas
bauda tai juokinga nuo 30 iki 140 eurų. Už tokius darbelius bauda turėtų būti nuo 3000 iki 14000, taip pat su transporto priemonės konfiskacija, kurią dar vėliau galės parduoti valstybė per aukcioną kokį. Todėl ir nebijo jie tų baudų, nes per dieną už išvežimą gauna daug didesnius pinigus, o jei kas ir pagaus tai bauda menkavertė, tai ir nebijo. Ir iš kur tokių atsilikėlių atsiranda. Gi yra aikštelės tam skirto, nuveži ir nemokamai priduodi.

Kur rezultatai?

Kur rezultatai? portretas
Skelbkite, ar surastas ir nubaustas,darykite darbus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių