Quantcast

Klaipėdoje sukčių aukomis tapo skirtingų kartų žmonės

Nusikaltėliai, kurių specializacija apgaule išvilioti žmonių pinigus, psichologiją išmano geriau nei psichologai. Teigti, kad nuo apgavikų nukenčia tik technologijų neišmanantys senoliai – neteisinga. Per vieną dieną į policiją Klaipėdoje kreipėsi sukčių aukomis tapę trys skirtingų kartų žmonės.

Pirmadienį 48-erių klaipėdietis pasiskundė Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnams praradęs 22 tūkst. eurų.

Istorija paprasta – rugsėjo viduryje jis patikėjo telefonu jam papasakotais pažadais praturtėti investuojant. Vyras pasidavė pagundai ir apsidžiaugė matydamas, kaip greitai auga jo indėlis.

Spalio 21 dieną jis sąskaitoje jau matė 22 tūkst. eurų.

Tačiau netrukus jo užauginta suma iš sąskaitos dingo. Kiek vyras buvo investavęs savo lėšų, policijos atstovai nepraneša.

Kasmet vien uostamiesčio policijoje registruojama ne mažiau 10 tokių pranešimų. Nukentėjusieji visada nebūna matę asmenų, kurie juos įtraukė į investavimo schemą, nežino jų asmens duomenų, užtat apgavikai dirba nesibaimindami. Paprastai, kurioje nors užsienio šalyje veikia nemaža gauja įgudusių apgavikų, kurie kalbina būsimas aukas rusų kalba ir įtikina, kad jų padedami žmonės per trumpą laiką gali padidinti savo turimas sumas kelis kartus.

Tokie tyrimai trunka ilgą laiką, pareigūnai turi susisiekti su šalies, kurioje veikia nusikaltėliai, teisėsaugos institucijomis. Tokių bylų perspektyva – abejotina.

Kitu labai tradiciniu būdu apgautas 65 metų klaipėdietis į uostamiesčio policiją taip pat kreipėsi pirmadienį. Jis papasakojo, kad praėjusį trečiadienį jam paskambinęs banko darbuotoju prisistatęs asmuo įtikino, jog kažkas bando pasinaudoti jo banko sąskaita.

Argumentai pasirodė vyrui įtikinami ir jis išdavė savo prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis.

Labai greitai šio vyro banko sąskaita ištuštėjo, sukčiai pasisavino 3 822 eurus. Kodėl vyras į policiją kreipėsi tik po kelių dienų, nepranešama.

O 42 metų moteris buvo apgauta, kai panoro nusipirkti internetu parduodamą planšetinį kompiuterį.

Lapkričio 28 dieną ji pervedė menamam pardavėjui 234 eurus ir pradėjo laukti prekės. Bet jos negavo iki šiol.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kaip ir pirmais dviem atvejais. Tiesa, šiuos nusikaltimus tirs skirtingi policijos padaliniai. Pirmojo imsis Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba, kitus du – miesto policijos komisariato tyrėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėl neteisėto

dėl neteisėto  portretas
Kodėl neteisėto , jeigu pats savininkas davė kodus ????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių