Quantcast

Ekspertai nustatė: mažylė – nužudyta, įtarimai krenta ant motinos sugyventinio

Uostamiesčio policijos pareigūnai, aktyviai tiriantys pustrečio mėnesio mergytės mirties aplinkybes, antradienį iki popietės laukė teismo medicinos ekspertų išvadų. Pavakare bylos tyrimą kuruojantis prokuroras paaiškino, kad motina įtariama bejėgio vaiko palikimu be priežiūros, o jos sugyventinis – vaiko nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis.

Priminsime, kad irstantis 2,5 mėnesių kūdikio lavonas sekmadienio popietę buvo rastas Klaipėdoje, Minijos gatvės 129 namo viename butų, kurį nuomojosi vaikelio mama ir šios moters sugyventinis.

Butas buvo užrakintas. Vidun patekusi kūdikio močiutė rado mažylę negyvą gulinčią lovelėje. Kūnelis buvo apklotas.

Močiutė vėliau pasakojo sunerimusi, kai bene keturias dienas iš eilės negalėjusi susisiekti su dukra.

Iš jo spalvos, tvaiko ir kitų pakitimų buvo akivaizdu, kad vaikelis mirė ne mažiau kaip prieš savaitę.

Mergytės motina Alina Sriebaliūtė nėščia vartojo alkoholį

Policijos pareigūnai nedelsdami pradėjo jų paiešką ir išplatinę internetu abiejų nuotraukas paprašė visuomenės pagalbos.

Alina Sriebaliūtė ir Mykolas Ruikis

Įtarimai įvykdžius nusikaltimą stiprėjo žinant, kad ši 30-metė moteris pirmųjų trijų savo vaikų neaugina, jais pasirūpino vieno jų tėvas ir valstybė.

Be to, moteris buvo nutverta, kai laukdamasi ketvirtojo vaiko buvo neblaivi.

Tą patį vakarą policija gavo pranešimą apie poros buvimo vietą ir juos sulaikė.

Svarbiausias klausimas, rūpintis policininkams, kūdikio mirties priežastis.

Tyrimą apsunkino keli faktoriai. Pirmiausiai – nemenkas mirusio vaikelio suirimo laipsnis.

Be to, mergytė turėjo apsigimimą, apie tai žurnalistams papasakojo A.Sriebaliūtės mama atviravusi, kad anūkėlė gimė su vilko gomuriu.

Paprastai tokius vaikus labai sunku auginti, reikia ypatingų įgūdžių ir kantrybės, nes jiems sunku valgyti.

Kaip policininkams sulaikoma prasitarė kūdikio motina, mergytė mirė po maitinimo.

Teismo medicinos ekspertams teko nelengva užduotis nustatyti, ar prieš vaikelį buvo naudotas smurtas ir ar galėjo būti palikta viena, be priežiūros dar gyva.

Antradienį iš ryto žurnalistams buvo pranešta apie tai, kad 15.30 val. Klaipėdos apylinkės teisme bus prašoma sankcijos suimti abu sugyventinius.

Tačiau pareigūnai tada dar nežinojo, ar turės pagrindo prašyti suimti įtariamuosius ilgesniam laikui, ar juos gali tekti išleisti į laisvę.

Pirmadienį teigta, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bejėgio asmens palikimo pavojuje, kai kilo grėsmė jo gyvybei. Įstatymas kaltam asmeniui numato bausmę nuo baudos iki dvejų metų laisvės atėmimo.

Įtarimai smurtu

Antradienį situacija pasikeitė. Tapo žinoma, kad ekspertai ant kūdikio kūnelio rado smurtą įrodančių duomenų. Tyrimas dar bus tęsiamas, tam tikri duomenys dar bus tiriami papildomai. Galima spėti, kad taip bus siekiam patikslinti kūdikio mirties laiką.

Abu įtariamieji buvo apklausiami atskirai, jų parodymai lyginti su medikų išvadomis. Tai leido įtarti, kad vaiko motinos sugyventinis Mykolas Ruikis galėjo smurtauti prieš bejėgį vaikelį.

Mirusios mergaitės motinos teigimu, jos sugyventinis supurtė vaiką ir tai galėjo lemti jos mirtį. Tai galėjo atsitikti paskutinę lapkričio dieną.

Prokuroras teisme prašė moterį suimti 10 parų, jos sugyventinį – mėnesiui.

Po 17 val. paaiškėjo, kad teismas pilnai tenkino prokuroro prašymą – negyvo rasto kūdikio motina dėl vaiko palikimo suimta dešimčiai dienų, o nužudymu įtariamas jos sugyventinis – vienam mėnesiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesakysiu

Nesakysiu portretas
Vslstybe turetu skirti nemokamas apsaugos priemones kaip kontraceptinius vaistus ir kt kaip yra uzsienyje. oOtokias Reiketu sterelizuoti. Sumazetu mirciu ir vaiku vaiku namuose.Valdtybei vaiku islaykymas brangiau kainuoja.

Violeta

Violeta portretas
Niekas vyro kad jis smurtauja negirdėjo. Galėjo ir pati prisigalvot. Numirė maitinant -užspringo, nes tokiems vaikams dažnas reiškinys. Jie retai kuris ilgai gyvena kad ir ypač gerai prižiūrimi, nes springsta. Mūsų pažystamų 5 metai .. netikėtai pykšt ir viskas. Užspringo. Čia yra išsigandus ir pasodins nekaltą

Liudna

Liudna portretas
Jopšikmat, šitas bičas iš labai geros šeimos. Visiškai negerdavo, turêjo puikią pirma žmoną. Kas turi įvykti, kad taip sublūstum.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių