Quantcast

Didelės vertės turto prievartavimo ir plėšimo byla bus perduota teismui

Dar vienas įtariamas nusikaltimu įtariamas asmuo, pasislėpęs nuo teisingumo Jungtinėje karalystėje, šį mėnesį grąžintas į Lietuvą ir netrukus stos prie teismą.

Palangiškis Domantas Daukšas buvo kelerius metus ieškomas Europos valstybių policijos dėl 2016 metų liepą įvykdyto turto prievartavimo. Du jo bendrininkai jau nuteisti.

Nukentėjusysis – užsienyje užsidirbęs vyras. Jis Palangoje sutiko nuo vaikystės pažinotą Romualdą Adomaitį, draugų ir bendrininkų dažniausiai vadintą Romčiku.

Nusikaltėlių pasauliui priskiriamas asmuo pradėjo iš buvusio draugo reikalauti 10 tūkst. eurų, esą emigrantas už kažką jam esąs skolingas, neįvykdęs kažkokio prašymo ar paliepimo.

Vyras atsisakė mokėti, nes nebuvo niekaip įsipareigojęs buvusiam pažįstamam ir netruko pajusti, kad ramybės neturės.

Atsisakęs duoti pinigų 2016 metų liepos 31 dieną Romčikas išviliojo iš namų auką, sumelavęs, kad nori pasikalbėti apie kažkokius verslo reikalus.

Vyras buvo nuvežtas į mišką netoli Šventosios ir Liepojos gatvių sankryžos. Trys vyrai jį sumušė, pririšto prie medžio, reikalavo 10 tūkst. eurų ir pagrobė kišenėse turėtas vertybes: pinigus, akinius, buto raktus.

Vienas vyrų liko miške saugoti pririštą auką, kiti du nuvažiavo švarinti jo buto. Rado nemažai pinigų, auksinių papuošalų, brangių alkoholinių gėrimų. Kai vagystė buvo baigta, miške likęs bendrininkas paleido nukentėjusįjį.

Kitą rytą vyras viską papasakojo policijai, beje, pareigūnai jau žinojo apie įvykdytą nusikaltimą. Prasidėjo kaltininkų paieška.

R.Adomaitis paspruko į Vilnių, kur ir buvo sučiuptas. Jis turėjo iš nukentėjusiojo namų pagrobtus laikrodžius, auksinę grandinėlę, krepšį, akinius, piniginę, kvepalus.

R.Adomaičio bendrininkai pabėgo į užsienį. Vieną jų, Povilą Janušonį, pareigūnai po metų pargabeno iš Jungtinės Karalystės.

Abu vyrai buvo nuteisti. R.Adomaičiui teismas atseikėjo pusseptintų metų laisvės atėmimo, P.Janušoniui – pusšeštų.

Jų bendrininkas D.Daukšas vis dar slapstėsi.

2018 metų vasarį jis buvo susektas ir įkištas už grotų. Šio įtariamojo perdavimo Lietuvai procedūra įvyko šiemet vasarį.

Kaip skelbia Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai, jam pareikšti kaltinimai dėl plėšimo ir didelės vertės turto prievartavimo, įstatymas už šiuos nusikaltimus numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

stilius

 stilius portretas
Taturuotės- nusikaltėlių stilius.

Anonimas

Anonimas portretas
O POLICIJA NENORI PASIDOMETI KUOM PATS NUKENTEJUSYSIS BLADZIUS ZILVIS UZSIIMA? AR NE ATVIRKSCIAI TURETU SEDETI KALEJIME...

Nukentejes

Nukentejes portretas
Bet tokiems kurie prigirdo žmones ir duoda pasirašyti vekselius,paskolos raštelius ,po to kreipiasi į teismą dėl paskolos išieškojimo tokiems nieko nebūna jie sėkmingai teismo keliu atima turtą iš žmonių ,kada su tokiais bus pradėta kova???
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių