Quantcast

Dėvėtų rūbų pardavėją nužudę narkomanai sulaukė bausmės

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį klaipėdiečiams 35 m. K. I. ir 29 m. A. K. , kurie praėjusių metų birželį apiplėšimo metu dėvėtų rūbų prekybiniame kioskelyje nužudė ir apiplėšė moterį. Teisėjų kolegija šio nusikaltimo iniciatorių ir vykdytoją K. I. pripažino pavojingu recidyvistu ir jam skyrė subendrintą maksimalią 20 metų, o jo bendrininkui A. K. – subendrintą 14 metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmes.

Moters nužudymas, turint tikslą užvaldyti jos turtą ir jį realizavus įsigyti narkotikų bei alkoholio, įvykdytas Klaipėdoje. Savo darbo vietoje vidury dienos užpulta ir ne mažiau kaip trisdešimčia smūgiu peiliu į įvairias kūno vietas subadyta prekybininkė nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje. Nusikaltimo iniciatorius ir vykdytojas - 9 kartus anksčiau už įvairius tyčinius, tarp jų ir labai sunkų, nusikaltimus teistas vyras. Jo bendrininkas - 24 kartus už įvairius nusižengimus administracine tvarka baustas klaipėdietis. Pastarasis teismo proceso metu savo kaltės dėl moters nužudymo nepripažino, o K.I. pripažino tik iš dalies.

Teismas nustatė, kad įvykio dieną kaltinamieji buvo apsvaigę nuo alkoholio. A. K., patikrinęs ir įsitikinęs, kad parduotuvėje, be pardavėjos, nėra daugiau žmonių, bendrininkui davė kuprinėje turėtą peilį ir liko už durų saugoti nusikaltimo vietą. Tuo metu K. I. užpuolė moterį grasindamas peiliu, o šiai pasipriešinus mirtinai ją subadė. Atsikratęs pardavėjos, pagrobė jos mobilųjį telefoną, rankinę, rastus pinigus, piniginę su asmens dokumentu, kitus daiktus - iš viso pagrobta turto už 653 eurus. Įvykio metu taip pat buvo sudaužytas kioskelyje stovėjęs kasos aparatas, sugadinta dalis parduotuvėje kabėjusių rūbų – sugadinto turto vertė siekė 1800 eurų.

Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi bylos medžiagą ir nusikaltimo aplinkybes, kaltinamuosius pripažino kaltais dėl 4 tyčinių nusikaltimų: nužudymo dėl savanaudiškų paskatų, plėšimo įsibrovus į patalpą, turto sunaikinimo ir sugadinimo, fizinio asmens dokumento pagrobimo. Teismas, atsižvelgęs į kaltinamųjų vaidmenį darant nusikaltimą, jiems skyrė nevienodo dydžio, tačiau didesnes už sankcijos vidurkį laisvės atėmimo bausmes. K. I. skirta maksimali terminuoto laisvės atėmimo bausmė. Kaltinamųjų atsakomybę sunkinančiomis aplinkybėmis kolegija pripažino tai, jog nusikaltimą jie padarė bendrininkų grupe bei būdami apsvaigę nuo alkoholio, atsakomybę lengvinančių aplinkybių byloje nenustatyta.

Teismas tenkino nužudytos moters sutuoktinio civilinius ieškinius ir priteisė iš kaltinamųjų solidariai 7627 eurų dydžio turtinės ir 69240 eurų dydžio neturtinės žalos atlyginimą. Kaltinamieji taip pat turės atlyginti 1254 eurų turtinę žalą Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
Ta gaidi dabar uz musu mokescius šers...

>apkalta

>apkalta portretas
Eik n@xui kasape

elvis

elvis portretas
nelabai suprantu, apie tas pinigines sumas, kazkoks narkomanas sudrasko zmogu uz 600 euru, jam paskiriama atlyginti uz keliasdesimt tukstanciu, kaip jie ta kieki ir is kur paims nelabai suvokiu...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių