Quantcast

Detektyvas uostamiestyje: kol gulėjo ligoninėje, gavo baudą

Iš ligoninės parvežtas aplinkoje nesiorientuojantis senolis namuose rado pranešimą, kad bus baudžiamas, nes vasarą vairuodamas mašiną pažeidė Kelių eismo taisykles. Vyru besirūpinanti kaimynė nebežino, kaip įrodyti, kad tai – netiesa.

Pirmadienį socialinės tarnybos automobilis iš ligoninės į namus Kretingos gatvėje parvežė 83 m. senolį. Klaipėdoje jis artimųjų neturi, vyrą geranoriškai prižiūri kaimynė. Jis nenueina iki tualeto, vos kalba, nesugeba savarankiškai pavalgyti.

Namuose vyro laukė oficialūs raštai, skelbiantys, kad jis šių metų rugpjūčio 22-osios vidurdienį Kapsų gatvėje pažeidė Kelių eismo taisykles, nes nepaisė draudžiančio į teritoriją įvažiuoti ženklo.

Tikėtina, kad šį kartą dviejų valdiškų įstaigų darbuotojai tarpusavyje pabendraus ir nekalto žmogaus nubausti neleis.

Kaimynė, besirūpinanti senjoru, negalėjo atsistebėti. Kokie vairavimai? Rugpjūčio mėnesį senolis gulėjo slaugos ligoninėje ir net neiškėlė kojos iš palatos.

Moteris susirūpino, kaip pasielgti, kad kaimynas nebūtų baudžiamas už tai, ko nepadarė.

Pamažu kalbindama paliegusį žmogų, moteris iš jo išgirdo, kad kažkokiam draugui jis esą davė pinigų mašinai pirkti. Gali būti, kad ne tik pinigų, bet ir savo asmens dokumentą.

Taisykles pažeidusią mašiną užfiksavę įrenginiai registravo ne faktinį, o teorinį pažeidėją.

Kelių policininkai pripažįsta, kad dar pasitaiko atvejų, kai automobilis perleidžiamas pirkėjui, nesutvarkius nuosavybės dokumentų "Regitroje". Todėl pažeidėju pavadinamas ankstesnis automobilio savininkas.

Būtent todėl baudžiamas asmuo informuojamas apie gresiančią nuobaudą ir turi teisę paaiškinti aplinkybes, o dar geriau – nurodyti tikrąjį pažeidėją.

Tiesa, ligotas vyras pats bendrauti su pareigūnais ir pakovoti, kad nebūtų baudžiamas, negali.

Informacija apie administracinį teisės pažeidimą ir nuobaudą gavusio senolio padėtį kelių policininkus pasieks iš Klaipėdos miesto socialinės paramos centro.

Jo atstovai pareigūnams turėtų pranešti, kad baudžiamas senolis nuo birželio iki spalio gulėjo slaugos ligoninėje.

Pasak kaimynės, ji du dešimtmečius pažįsta buvusį kariškį ir neabejodama liudijo, kad visą šį laiką vyras neturėjo nuosavo automobilio – važinėja tik visuomeniniu transportu.

Tikėtina, kad šį kartą dviejų valdiškų įstaigų darbuotojai tarpusavyje pabendraus ir nekalto žmogaus nubausti neleis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Debilizmas aukščiausio lygio....gal žmogus dar turi įrodyti, kad jis ne krokodilas ?

Ko

Ko portretas
Kas vadovauja policijai tai ir matos afioros

pochui tie metai

pochui tie metai portretas
Pažiūrėjai kaip įstatyme parašyta, ir nubaudei, juk nusispjaut lietuviui ant lietuvio. Turi SĄŽININGĄ valdžią, ir ji priima ADEKVAČIUS įstatymus, kurių ir PATYS PAISO. Juokinga?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių