Quantcast

Detektyvas Klaipėdoje: kas atsiskaitė banko kortele internetinėje parduotuvėje?

Apgavikai taikosi ne tik į namuose žmonių laikomus grynuosius pinigus, bet ir į banko sąskaitas. Savaitgalį į policiją kreipėsi dvi klaipėdietės. Viena jų tapo telefoninių sukčių auka, kita įtaria, kad kol kas nenustatytas asmuo sužinojo prieigą prie jos banko sąskaitos duomenų.

Sekmadienio vidurdienį 90-metė Šiaulių gatvės gyventoja patikėjo, kad jai skambina savivaldybės darbuotojas, norintis patikrinti, ar jos laikomi pinigai – tikri.

Nuoširdi moteris telefonu ėmėsi tikinti nepažįstamąjį, kad namuose turi tik 20 eurų, visi kiti jos pinigai – banko sąskaitoje.

Netrukus pas šią moterį į namus atėjo nepažįstamas vyras. Naiviai tikėdama, kad bendrauja su gera jai linkinčiu savivaldybės darbuotoju, senolė padavė eurus ir banko kortelę.

Pažadėjęs netrukus grįžti nusikaltėlis paėmė viską, ką moteris jam davė, ir dingo.

Senolės artimieji labai greitai sužinojo, kad ją aplankė ir apgavo sukčius. Jie suskubo moters banko sąskaitą užblokuoti.

Ar nusikaltėliai spėjo paimti iš pensininkės sąskaitos bent dalį jos santaupų, dar aiškinamasi.

Sekmadienį į policiją kreipėsi ir 52 metų klaipėdietė. Tądien ji pastebėjo, kad iš jos sąskaitos kažkas 22 kartus atsiskaitė už pirkinius internetinėje parduotuvėje. Taip už nežinia kokias prekes kažkas sumokėjo 352 eurus.

Moteris tikino, kad tos internetinės parduotuvės paslaugomis nesinaudoja. Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys

Kazys portretas
Atsiskaitė tas kas galėjo nusifotografuoti jūsų kortelės duomenis ir galinį nr ir to užtenka atsiskaitant internete.

Zodis dolbajobas

Zodis dolbajobas  portretas
Lietuviskai paukscio genio pavadinimas. Atkrestos smegenis

Anonimas

Anonimas portretas
Dolbajobai, o tai kuo reikejo atsiskaityti internetu? Ir is kur tokiu debilu.atsiranda. Redaktoriu uz tokiu durniu idarbinima reikia isdulkinti per subine.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių