Quantcast

Dėl žudomų gyvūnų – triukšmas

Klaipėdoje toliau liepsnoja neapykanta beglobiams gyvūnams. Šįkart masiškai krenta nuodijami katinai.

Klaipėdoje toliau liepsnoja neapykanta beglobiams gyvūnams. Šįkart masiškai krenta nuodijami katinai.

Aptiko daugybę lavonų

Sekmadienį apie 19 val. Debreceno gatvės rajone miestiečiai šalia dubenėlių su maistu rado katinų lavonus. Pastarieji vienas nuo kito buvo iškritę apie 10–15 metrų nuotoliu.

Debreceno gatvės daugiabučių kieme negyvėlius aptikę gyventojai pasakojo, jog nusinuodijo ir tą patį maistą lesusios žuvėdros.

"Trys katinai gulėjo kieme negyvi, o prieš mums atvykstant kiti lavonai jau buvo išmesti į konteinerį. Pati juos surinkau ir nuvežiau į Maisto ir veterinarijos tarnybą ištirti. Kadangi nuodų sudėtis tiriama tik Vilniaus laboratorijoje, jie bus išsiųsti, o šią savaitę turėtume sulaukti ekspertų išvadų. Aplink indelį su maistu gulėjo ir trys žuvėdros. Gyvūnai nė nebandė slėptis, mirtis juos ištiko staiga", – aiškino gyvūnų globėja Laima.

Debreceno gatvėje esančio namo gyventojas Viktoras pasakojo, kad nusinuodijo ir jo naminis katinas.

"Gyvename pirmame aukšte ir visuomet leidžiame katę pavaikštinėti pievele, niekam ji neužkliūdavo. Kol vieną dieną radome lauke nudvėsusią", – pasakojo Viktoras.

Nuodai – pavojus visiems

Žūties grėsmė viešojoje vietoje kilo ne tik gyvūnams, bet ir mažamečiams vaikams.

Pasak gyvūnų gerove besirūpinančios Laimos, maistas su nuodais buvo padėtas šalia tako, kur daug ir šunų, ir žaidžiančių mažylių.

"Baisu net pagalvoti, jei kuris nors vaikas būtų įkišęs pirštą ir paragavęs maisto. Juk indeliai su nuodais padėti gerai matomoje vietoje, o vaikai, žaisdami kieme, visur landžioja", – baimingai kalbėjo pašnekovė.

Dar vienas namo gyventojas Arnoldas negalėjo atsistebėti žmonių žiaurumu. Jo teigimu, čia jau ne gyvūnų gerovės klausimas, o baisus nusikaltimas.

Pašnekovo žodžiais, jei Debreceno gatvės namų gyventojai ir toliau bus abejingi, kils dar didesnių nelaimių: "Juk vaikai labai mėgsta viską išbandyti, o tokie dalykai traukia, kaip medus, visa laimė, kad neįvyko kokios tragedijos".

Piktina apšnerkšti kampai

Toks gyvūnų nuodijimo atvejis uostamiestyje – ne vienintelis. Balandį Vasaros vasaros estrados teritorijoje ir šalia esančiame parke buvo nuodijami šunys.

Manoma, kad gyvūnus nuodija dėl skleidžiamų kvapų, triukšmo nepatenkinti gyventojai.

"Taip yra todėl, kad niekas tvarkos nedaro. Pašvinkęs maistas ir visas kitas ėdalas močiučių išnešamas į kiemus ten, kur žaidžia tie patys vaikai ir vedžiojami šunys. Smėlynai apdergti, kiekvienas kampas apšnerkštas, dvokia. Baltijos prospekte – tas pats, o gražiuoju su pagyvenusiomis katinų mylėtojomis susišnekėti nėra galimybių, todėl žmonės savų priemonių imasi. Baudas tokio "veislyno" puoselėtojams reikėtų skirti ir netektų vėliau baisėtis tokiais "genocidais", – piktinosi gyventojas.

Po sostinėje atliktos ekspertizės, dar šią savaitę turėtų paaiškėti, kokiais nuodais nusinuodijo uostamiesčio katinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
Tas gyventojas, kuris piktinosi, matyt pats ir pasidarbavo. Man asmeniškai ranka nesudrebėtų tokioms žmonijos šiukšlėms patiems į pusrytukus tų pačių medžiagų pridėti. Tomas komentaruose gerai parašė. Man smirda benamiai ir jie be to dar ir naglai prašo pinigų, praeiti baisu. Kažkodėl jų niekas nenaikina.

Spauda

Spauda portretas
klaipedos nebeturi ka rasyti, uzsieme abu leidiniai beglobiu kaciu tema. Bobeles , ypac vienisos , neturi ka veikti, tai seria kates, vietoj to, kad priimtu i namus, silta buta, o tai ne, stato po langais pasiures, maitina ir vaidina, kokios esancios gamtos myletojos.Kates, tai kambarinis gyvunas mielieji, jeigu dar nezinojote.Labai mylite, tai susigaudykite ir laikykite namuciuose. Kam tie debatai?

to-Mmm

to-Mmm portretas
jei esi silpnaprotis, tai bent to nedemonstruok visiems. Turbūt pats maitnės iš konteinerių, ar tau tik gimus motina tave išmetė į šiukšlių konteinerį.LABAI panašu į tai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių