Quantcast

Dėl Plungės ligoninės neskaidrių viešųjų pirkimų teismas skyrė 113 tūkst. eurų baudų

Byloje dėl neskaidrių Plungės ligoninės viešųjų pirkimų teismas nuteistiesiems skyrė baudų už 113 tūkst. eurų, taip pat patenkino 43 tūkst. eurų ligoninės civilinį ieškinį dėl padarytos žalos.

Buvęs ligoninės specialistas Edvardas Bierontas antradienį paskelbtu Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo.

Dėl tų pačių nusikalstamų veikų kartu nuteistas ir su Plungės rajono savivaldybės ligoninės viešųjų pirkimų specialistu E. Bierontu veikęs verslininkas Tadas Banys.

Kaip pranešė prokuratūra, nustatyta, kad viešųjų pirkimų specialistas sudarė sąlygas pirkimus laimėti ne mažiausią prekės kainą galinčiai pasiūlyti įmonei, o bendrovei, kurią valdo jis pats kartu su kitu nuteistuoju.

E. Bierontui paskirta galutinė subendrinta bausmė – 65 tūkst. eurų bauda ir penkeriems metams atimta teisė dirbti darbą valstybės tarnyboje. Kartu su juo teistam T. Baniui paskirta 48 tūkst. eurų bauda.

Įmonė medicinines prekes ligoninei pardavė gerokai brangiau nei jas ligoninė būtų galėjusi įsigyti pati iš pirminio tiekėjo. Skaičiuojama, kad tokiu būdu nuo 2019 metų rugsėjo iki 2020 metų rugsėjo ligoninei padaryta daugiau nei 43 tūkst. eurų turtinė žala.

Teismas konstatavo, kad abu nuteistieji taip pat organizavo savo valdomos įmonės apgaulingą įmonės buhalterinės apskaitos tvarkymą. Dėl to nebuvo galima iš dalies nustatyti minėtos bendrovės veiklos, turto, nuosavo kapitalo bei įsipareigojimų dydžio.

Nuosprendis nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Byloje dėl sveikatos apsaugos sektoriaus viešųjų pirkimų pernai liepą E. Bierontas tai pat pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo.

Sutikęs su Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro argumentais teismas skyrė vyrui 7 tūkst. eurų baudą bei atėmė teisę trejus metus dirbti darbą valstybės tarnyboje.

Šis baudžiamasis įsakymas apskųstas nebuvo ir įsiteisėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buves komentatorius

Buves komentatorius portretas
Kasdienybe...Komentarai zuliku nepasodins.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių