Quantcast

Dėl pinigų – policijos tyrimas: klaipėdiečiui įtarimų sukėlė darbo užmokesčio dokumentai

Nesklandumai darbe privertė klaipėdietį suabejoti, ar tinkamai elgiamasi su jo uždirbtais pinigais. Žmogus bandė aiškintis, kodėl dokumentuose užfiksuota, kad jis gavo pinigus, kurių nė nematė, o galiausiai buvo priverstas kreiptis į policiją.

Pirmadienį į Klaipėdos miesto policijos komisariatą kreipėsi vyras, prašydamas išsiaiškinti, ar jo darbovietėje nėra klastojami dokumentai.

Jis nurodė dar gruodžio 3 d. sužinojęs, kad ant dokumento, kuris išduodamas mokant atlygį už darbą, yra jo parašas, tačiau vyras teigė policijai šio dokumento nepasirašęs ir 1 020 eurų negavęs.

Įtariama, kad kažkas pareiškėjo parašą suklastojo, o pinigus pasisavino.

Policijos komisariate jau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo šia klastote.

Regis, kad į policiją kreipęsis žmogus neprarado pinigų. Tai paaiškės atlikus patikrinimą.

Užtat kitas pirmadienį policijos komisariatą pasiekęs pareiškimas byloja apie realius nukentėjusiosios nuostolius.

52 metų moteris pranešė, kad sekmadienį vakare, jau po 21 val., savo išmaniajame telefone rado neva banko darbuotojų atsiųstą trumpąją žinutę. Joje buvo nuoroda, kurią moteris paspaudė, o paskui dar ir suvedė prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus.

Nukentėjusioji nė neįtarė, kad dėl to ji turės nemažai nuostolių. Moteris pamatė, kad iš jos banko sąskaitos dingo 1 150 eurų.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, bet dar negali tiksliai pasakyti, ar pasisavintais pinigais buvo sumokėta už kokią nors prekę, ar jie nukeliavo į kažkieno sąskaitą.

Tokių kenkėjiškų programėlių naudojimui kol kas neužkirstas kelias, belieka tik tikėtis, kad elektronine bankininkyste besinaudojantys asmenys išgirs perspėjimus ir bus atsargūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių