Quantcast

Daugiabučio garaže uostamiestyje – potvynis

Vandentiekio avarija daugiabučiame name tapo tikra nelaime požeminiame namo garaže automobilis laikantiems gyventojams. Būta baimės, kad teršalai pateks į Dangę.

Pirmadienį ryte, po 9 val., uostamiesčio Žolynų gatvės 43 name, požeminiame garaže automobilius apsėmė iš trūkusio vandentiekio vamzdžio plūstelėjęs vanduo.

Didžiulis garažas skendėjo vandenyje, o jo paviršiuje susidarė naftos produktų plėvė.

Apie avariją buvo pranešta aplinkosaugininkams. Jie iškvietė ugniagesius.

Konstatuota, kad vanduo išplovė teršalus, naftos produktai kartu su didžiuliu vandens srautu bėga į kanalizacijos angą.

Gelbėtojai ėmėsi neutralizuoti teršalus dispergatoriumi, savo mašinų siurbliais išsiurbė vandenį iš garažo. Toliau darbo name ėmėsi bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai.

Po vidurdienio bendrovės darbuotojai patys kreipėsi į ugniagesius ir paprašė pagalbos surenkant tepalus iš užlieto garažo.

Dar kartą apžiūrėję įvykio vietą gelbėtojai nustatė, kad Dangėje būtina panaudoti bonines užtvaras, nes pumpuojamas vanduo nespėja subėgti į kanalizaciją, darbuotojai baiminosi, kad naftos produktai nepatektų į upę.

Gelbėtojai ant vamzdžio, kuriuo vanduo pateko į Dangę, uždėjo dvi bonines užtvaras.

Taip nuo taršos apsaugota upė, tačiau gyventojams kilo kitas klausimas, kas jiems atlygins už sugadintus automobilius. Vanduo buvo apsėmęs 12 automobilių ir tris motociklus, vanduo sugadino ir namo gyventojų garaže laikytus asmeninius daiktus.

Gyventojai buvo likę ne tik be vandens, bet ir be elektros. Namą administruoja bendrovė „Vitės valdos“.

Kuri bendrovė kalta dėk avarijos ir turės atlyginti nukentėjusiesiems padarytus nuostolius, dar aiškinamasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romka

Romka portretas
Toks jau aziotazas del tos gamtos, kad tik vargsele nenukentetu....b..l tarybiniais laikais visos didziosios gamyklos savo chemizuotis tersalus tiesiai i upes nuleisdavo ir visiems gerai buvo, geriau ziurekit zmonems masinas sugadintas kaip kompensuoti...

Regina

Regina     portretas
Štai kas laukia, jei bus pastatyti požeminiai garažai po Atgimimo aikšte - per mėnulio užtemimą :)

einam ant susinaikinimo

einam ant susinaikinimo portretas
o dar liepe namus renovuoti,kokie puikus statynininkai -saunu,visiems pofui,tik pinigai ,atsakomybe nulis ,kaltu nera,iki ko dagyvenom ponuliai-valdzios zmogelenai,VIENAS JUOKAS IS TOS TVARKOS
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių