Quantcast

Dar vienas paauglių išpuolis – naktį uostamiestyje lamdytos mašinos

Uostamiesčio gyventojams dar viena nerimastinga žinia – savaitgalį paauglių grupė, siautėjusi daugiabučių kiemuose, spardė ir lamdė klaipėdiečių mašinas.

Sekmadienio vėlyvą vakarą policija sulaukė miestiečių skambučių supranešimais apie mieste siautusius paauglius.

„Nuo 22 iki 23 valandos sulaukta trijų pranešimų. Gyventojai informavo apie tai, jog mato jaunuolius, spardančius kiemuose paliktus automobilius. Į įvykio vietą nuvykę policijos pareigūnai sulaikė 2002 metais gimusį jaunuolį“, – situaciją komentavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė.

Nerimastinga žinia ėmė sklisti ir socialiniuose tinkluose. Žmonės dalijosi pranešimu, jog Taikos prospekte, Sausio 15-osios gatvėje ir Rumpiškės gatvėje siaučia paaugliai. „Ieškoma 5-7 jaunuolių grupė tranko, spardo mašinas, laipioja ant stogų“, – tokia žinute dalijosi šimtai miestiečių. Gyventojai buvo raginimai skambinti Bendrajam pagalbos centrui. „Policijai pranešimus apie aplamdytus automobilius pateikė du gyventojai. Tačiau veiksmas vyko naktį. Gal žmonės, apžiūrėję mašinas dienos šviesoje, įvertins situaciją kitaip?

Vienas automobilio savininkas atsisakė pateikti pareiškimą, nes mašina yra drausta, jis pretenzijų niekam neturi. Nuo jaunuolių spyrių galėjo nukentėti dar trys ar keturios mašinos. Tačiau vienur tik įspirta, matosi pėdų žymės, bet pats automobilis neapgadintas. Žinoma, nukentėjusiųjų gali padaugėti, nes žmonės gal net nematė, jog mašinos yra apgadintas“, – svarstė A.Grauslienė.

Pasak policijos, konkrečius pranešimus apie patirtą žalą pateikė Rumpiškės ir Tilžės gatvių gyventojai. Nuostolių patyrė automobilių „Nissan“ ir BMW savininkai. Pirmadienio rytą pareigūnai apklausinėjo daugiabučių gyventojus, bendravo su įvykio liudininkai, fiksavo nukentėjusiųjų paaiškinimus. „Įvykio vietoje sulaikytam jaunuoliui alkoholio garų matuokliu nustatytas 1,47 prom. girtumas. Jis yra vienos profesinės mokyklos auklėtinis“, – patikino A.Grauslienė.

Įvykio vietoje sulaikytam jaunuoliui alkoholio garų matuokliu nustatytas 1,47 prom. girtumas.

Septyniolikametis anksčiau policijai nebuvo žinomas. Vaikiną pareigūnai sulaikė. „Po apklausų ir peržiūrėjusi miestą stebinčių vaizdo kamerų užfiksuotus vaizdus, gal būt, paaiškės ir daugiau jaunuolių. Kol kas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, – tikino A.Grauslienė.

Šį rudenį policija ypač daug sulaukia įvairių pranešimų apie mieste siautėjančius paauglius. Visai neseniai paauglių grupelė įtampą kėlė net kelioms mokykloms. Ugdymo įstaigų moksleiviai galėjo būti reketuojami paauglių grupės.

Tačiau ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo pradėtas tik vienam nepilnamečiui. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas tikino, jog miestiečiams nerimą keliantys pranešimai apie uostamiestyje siautėjančius paauglius policijos pareigūnams šiuo metu yra itin svarbūs.

„Situaciją stengiamasi suvaldyti. Po pranešimų apie tai, jog prie mokyklų siautėja paaugliai, pareigūnai iš karto ėmėsi veiksmų. Manyčiau ir šiuo atveju bus normaliai padirbėta, yra juk kameros, persižiūrėsime vaizdo įrašus, manau tikrai įmanoma išsiaiškinti kas ten tokie buvo. Mes taip pat stebime socialinių tinklų erdvę ir visi tokio pobūdžio pranešimai mums yra labai svarbūs“, – patikino A.Motuzas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Partijos narys kaip ir buvo Andromeda

Partijos narys kaip ir buvo Andromeda portretas
tegu šventoj grauslienė paaiškina, kas stebės tas kameras, papildomai apkrausis tyrėjas ir kas iš to,kad vaikai visur vaikšto ir yra užfilmuojami,juk visi žino,kad sutartis pasibaigė ir miesto kamerų nėra stebimos savivaldybės.. o Motūzas labai tikisi iš tu kamerų,na ir kas kad užfilmuioti vaikai, juos ką visus suimsit ? man labai patiko profsajungų pasakymas - buvo investuota į materialinį aprūpinimą, tū pačių pareigūnų sąskaita, sukurta demotivacinė sistema, visi padaryti universalūs... Gal gerb.A.Motūzai pripažinsite ir nebijosit pasakyti, kad reforma nenusisekė, reikia ir tu apylinkės inspektorių ir nepilnamečiu inspektorių o ne "universalų" patrulį apkrauti papildomais darbais.

stebintis įvykius

stebintis įvykius portretas
visi šie vaikai tai gen. komisaro Lino Pernavo ir jam pritarančių, kitų gerai apmokamų komisariatų viršininkų etatų rezultatas...toliau apsimeskim, kad gerai yra neturėt apylinkės inspektorių, neturėt nepilnamečių inspektorių, patrulį padaryt universalų ir gainiot po iškvietimus..taip apsimeskime toliau,nes greit be ginko bus nebesaugu iki parduotuvės nueiti...

Švedų principas

Švedų principas portretas
Tokiems septyniolikmečiams jaunuoliams pradžiai reikia amputuoti po vieną pirštą, tada visi jie žinos, kad taip užidėjo štampą ne mašinai, o užsidėjo sau visam gyvenimui.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių