Quantcast

Dar viena koronaviruso auka: Klaipėdoje mirė gydytoja dirbusi moteris

  • Teksto dydis:

Koronavirusas nusinešė dar vieną gyvybę. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) šeštadienio naktį mirė 83-ejų moteris.

Buvusi medikė gydėsi Klaipėdos universitetinės ligoninės Akių ligų skyriuje, kuris buvo uždarytas dėl koronaviruso infekcijos.

„Tam momentui gali ruoštis dešimtis metų, bet rytinis skambutis iš nežinomo numerio visada bus netikėtas. Keldamas ragelį jauti, kas bus pasakyta, bet dar nežinai. Tylos akimirka suspengia begalybe prasisukančių prisiminimų. Gydytoja Stanislava Bukartienė iškeliavo Anapilin Balandžio 4-osios naktį. Užuojauta. Turėjau tokį įprotį kassyk atsisveikindama su mama tai daryti lyg paskutinį kartą. Jai to nesakydavau, bet mintyse bandydavau užfiksuoti momentą, šviesą, garsus. Tądien vasario 28 jis ir buvo paskutinis. Vėliau skyrius buvo uždarytas karantinui, bet COVID-19 to nepakako. Jis randa landas, ypač, jei jų yra, puola ir nepaleidžia pačių silpniausių. Ji buvo geriausia mama ir puiki gydytoja. Pasišventusi savo profesijai, bet visada žmogiška ir su velniukais akyse. Ją tokią daugelis ir prisimins. Protingą, išdidžią, gražią ir jautrią. Lietuvos patriotę, mėgusią krepšinį ir didžiąją politiką. Mylėjusią ir lepinusią mane. Sunki liga mums ištrynė daug gražiausių prisiminimų, bet dabar jie sugrįš ir mes vėl pasikalbėsime. Šitos mirties siaubas, matyt, slypi jos nuotolyje, beveidystėje, nežmogiškume, kur fiziniai prisilietimai staiga tampa tokie reikalingi ir drauge neįmanomi. Labiausiai artimas svarbiausią akimirką tampa nepasiekiamu, neliečiamu, uždraustu. Mirties procedūros tolimos ir bežmogės, lyg maro metu. Todėl atsisveikinti visiems kartu dabar nepavyks, kūnas bus kremuotas ir sulauks gražios dienos po pandemijos. Saugokite savo artimuosius ir likite namuose“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė dukra, žurnalistė Agnė Bukartaitė.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad šiandien Lietuvoje patvirtintas dešimtas mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis. Buvusi gydytoja radiologė buvo gydoma Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Lygiai prieš savaitę, kovo 28 d., praeitą šeštadienį, tame pačiame Akių ligų skyriuje irgi mirė čia gydytas senyvo amžiaus ligonis. Tada Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis teigė, jog koronavirusas jam nustatytas atliekant profilaktinį skyriaus pacientų patikrinimą.

Pacientas, pasak ligoninės vadovo, turėjo daug kitų sunkių ligų ir buvo slaugomas.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Pajutus ligos simptomus raginama kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Lietuvoje iki šeštadienio ryto patvirtintas 771 koronaviruso atvejis, skelbia Vyriausybė.

Šeštadienio 7 val. duomenimis, per praėjusią dieną buvo nustatyti nauji 75 atvejai. Iš viso per penktadienį ištirti 2944 ėminiai dėl koronaviruso, nuo epidemijos pradžios – 21 tūkst. 376 ėminiai.

Šalyje mirė 10 koronavirusu sirgusių asmenų, pasveiko septyni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
O tai melaime mire senute tragedija

://////

:////// portretas
Nu bl kad tik daugiau panikos sukelt zurnaliugom, kad tik labiau burbula ispust. Nx eikit su tokiais straipsniais. Pasiligojes zmogus numire, o jums tik Korona bl puola, visus sluoja

Rūta

Rūta portretas
kam laužiat iš piršto? Moteris dirbo gydytoja prieš 12 metų. O paskutiniu metu sirgo Alzheimeriu, gulėjo Slaugos skyriuje, taip rašo ir dukra feisbuke.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių