Quantcast

Iš Dangės upės ištrauktas nuskendusio JAV kario automobilis

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio naktį Klaipėdoje žuvo nuo pakeliamo tilto į upę nukritusį automobilį vairavęs Jungtinių Valstijų karys. Perpiet pradėta kelti automobilį iš Dangės upės.

Tragedija fiksuota apie 0.45 val. Pilies gatvėje. Baltos spalvos automobilis „VW Taigo“ prie pakelto tilto atvažiavo pirmas. Paskui jį netrukus sustojo dar viena mašina, pirmojoje juostoje taip pat stoviniavo kitas automobilis.

Latvijoje nuomotas „VW Taigo“ užfiksuotas judantis pirmyn ir atgal, tad peršasi mintis, kad vairuotojas tikrai negalėjo supainioti greičio ir stabdžių svirčių.

Prieš akimirką, kai mašina nulekia nuo tilto, vairuotojas palūkuriavo keletą skundžių. Matyti, kad dega galiniai žibintai, rodantys, kad vairuotojas spaudžia stabdžių svirtį.

Po akimirkos jie užgęsta ir automobilis tiesiog neria žemyn į upę.

Internete pasklidus žiniai apie naktinę tragediją, klaipėdiečiai uždavė klausimą, ar tikrai automobilis į vandenį nulėkė, kai atitvaras buvo nuleistas. Suabejota dėl šios aplinkybės todėl, kad atitvaras liko sveikas.

Tačiau į šį klausimą atsako unikalūs vaizdo kadrai. Atitvaras tiesiog pakyla nesulaužytas, o automobilis praneria po juo.

Tiria Karo policija

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Juozas Sykas patvirtino, kad kol kas dar aiškinamasi, kas atliks tyrimą.

Bet panašu, kad nusikaltimo neįžvelgiame. Tik aplinkybes dabar reikia išsiaiškinti.

„Tik aiškinamės dėl jurisdikcijos. Bet panašu, kad nusikaltimo neįžvelgiame. Tik aplinkybes dabar reikia išsiaiškinti“, – kalbėjo prokuroras.

Dėl to, kad žuvo amerikiečių karys, sprendžiama, ar jo mirties aplinkybes tirs Lietuvos, ar amerikiečių teisėsauga.

Kol kas tyrimas pavestas Karo policijai. Ji yra pavaldi uostamiesčio prokuratūrai.

Ketvirtadienį apie 14 val. pradėta kelti automobilį iš Dangės upės.

Krėtė viešbutį

Sprendžiant iš to, kad karys gyveno Klaipėdos centre esančiame viešbutyje nuo pirmadienio, galima spėti, kad vyras buvo susipažinęs su miesto centro lokacija.

Po naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį įvykusios tragedijos, policija apžiūrėjo kario nuomotą viešbučio kambarį.

Pirminiais duomenimis, įtartinų daiktų nerasta, tiesa, kambaryje tvyrojo lengvas alkoholio tvaikas.

Kur tą naktį prieš įvykį laiką leido karys, nėra aišku. Veikiausiai ketvirtadienį bus apklausinėjami kiti kariškiai, gyvenę tame pačiame viešbutyje.

Prokuroras J.Sykas negalėjo atsakyti, ar teisėsaugos pareigūnams nekilo minčių apie tai, kad karys galėjo pats pasirinkti tragišką gyvenimo baigtį.

„Kas ten žino, juk į galvą neįlysi, kas žinos, kas jo galvoje dėjosi“, – pečiais gūžčiojo prokuroras.

Ar nelaimę galėjo nulemti svaigalai, teisėsauga išsiaiškins.

„Užduotis paskirta, reikės paimti tiek kraujo, tiek šlapimo mėginius tyrimui. Spėjame, kad mirtis ištiko nuo paskendimo. Tik kas nulėmė tai, dar neaišku“, – kalbėjo prokuroras.


Šiame straipsnyje: Danės upėpakeliamas tiltasnukrito į upęžuvo JAV karyskarysnufilmavo kritimąunikalūs kadraipagalbos teliškeltas automobilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Svetimos šalies kariams Marijos žemėje ne vieta

Koncertmeisteris

Koncertmeisteris portretas
Prašau manęs nė įžeidinėti, aš dėl kažkokio apsirukiusio neadekvatus (ant pakelto tilto važiavo sąmoningai) visai nesu sukrėstas. O kad jis amerikonas tai čia jums amerikonas, man jis... .

Tadas

Tadas portretas
Ar ten įkalnė ? Kodėl automobilis riedi atgal ? Kokie inžinieriai tada taip suprojektavo ? Gal žmogus tiesiog bijojo atsitrenkti į galinę mašiną ir per stipriai paspaudė greičio pedalą.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių