Quantcast

Buvusio „Klaipėdos švenčių“ vadovo korupcijos byla įstrigo nerandant tinkamo advokato

Vilniaus apygardos teismui ketvirtadienį vėl nepavyko pradėti nagrinėti korupcijos bylos, kurioje kyšininkavimu įtariamas buvęs viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Liutauras Robertas Galinis, vienam iš kaltinamųjų nerandant tinkamo advokato.

Kartu su L. R. Galiniu, anksčiau ėjusiu ir prezidento Gitano Nausėdos patarėjo pareigas, teisiamas renginių techniniu aptarnavimu užsiimančios įmonės „RTA grupė“ direktorius Michailas Moldavskis – kaltinimai dėl papirkimo pareikšti tiek jam, tiek ir įmonei, kaip juridiniam asmeniui.

Ketvirtadienio posėdyje M. Moldavskis pasirodė su advokatu Linu Belevičiumi ir prašė, kad vadovaujamai įmonei atstovautų jo mama Irina Moldovskaja.

„Aš dalyvausiu kaip atstovas“, – teisme sakė ji.

Tačiau Generalinės prokuratūros prokuroras Rimas Juodis posėdyje kalbėjo, kad ikiteisminio tyrimo metu I. Moldovskaja buvo apklausta kaip liudytoja, todėl neįmanoma jos paskirti atstove.

Teisėja Sonata Raupėnaitė-Lekarauskienė sakė iš esmės pritarianti prokuroro argumentams, todėl nutarė neleisti I. Moldovskajai būti įmonės atstove byloje.

„Asmuo yra įtrauktas į kaltinimą. Net ir atsisakius duoti parodymus, gali būti skelbiami jo parodymai“, – tvirtino teisėja.

Todėl teismas, pasak jos, pats paskirs advokatą, kuris atstovautų įmonei byloje.

Tuo tarpu advokatas L. Belevičius posėdyje remdamasis Baudžiamojo proceso kodeksu tvirtino, kad nėra numatytos nuostatos, kuri neleistų I. Moldovskajai būti tinkama atstove.

M. Moldavskis sakė, kad jo vadovaujamoje įmonėje neatsirado nei vieno darbuotojo, kuris galėtų būti atstovu šioje byloje.

Teismui atversti bylos nepavyko jau antrą kartą. Kovo pradžioje vykusiame pirmajame posėdyje paaiškėjus, kad ir M. Moldavskiui, ir jo vadovaujamai įmonei atstovauja tas pats teisininkas – advokatas L. Belevičius, teisėja nurodė įmonei susirasti savo atstovą.

Baudžiamąją bylą Generalinė prokuratūra teismui perdavė pernai gruodį. Joje buvęs „Klaipėdos šventės“ vadovas kaltinamas paėmęs tūkstančio eurų kyšį.

Kaltinimuose nurodoma, kad už kyšį buvo siekiama, jog verslininko M. Moldavskio vadovaujamai ir su juo susijusioms bendrovėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti bei laimėti 2021 metų Jūros šventės renginiams skirtos įrangos ir paslaugų įsigijimo viešuosius pirkimus.

Bendra su M. Moldavskiu susijusiomis įmonėmis sudarytų sutarčių vertė viršijo 47 tūkst. eurų.

Už kyšininkavimą numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Asmuo, kuris susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bent juros šventės buvo normalios

bent juros šventės buvo normalios portretas
o dabar pakviečia vieną gera koncerta ir visa šventė Džiaukitės runkeliai

Klpd.

Klpd. portretas
Ką jūs čia tą žmogų tampot - jis mano nuomone, tik ,,iešmininkas". Nusmurgus Klaipėdos stt nori parodyt kad dirba? Grėbliausko ir jo bobos grobstymų per džiasfestiwal'ius tiek metų nematė o va vieno Klaipėdos švenčių varguolio makles pagavo?:D)

Euras tyli

Euras tyli portretas
Euras daro???stebekit cirko pabaiga,ir ka paveblens teismas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių