Quantcast

Buvęs Rietavo urėdijos urėdas ir informatikas lieka nuteisti dėl piktnaudžiavimo

  • Teksto dydis:

Buvęs Rietavo miškų urėdijos urėdas Vaidotas Šliogeris ir informatikos specialistas Linas Remeza lieka nuteisti dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumento klastojimo bei jo panaudojimo, penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pirmosios instancijos sprendimą galioti paliko Klaipėdos apygardos teismas, atmetęs nuteistųjų advokatų skundus.

V. Šliogeriui teismas skyrė laisvės atėmimą dvejiems metams ir jos vykdymą atidėjo tam pačiam laikotarpiui.

L. Remezai paskirtas laisvės atėmimas pusantrų metų ir bausmės vykdymas atidėtas tokiam pačiam laikotarpiui.

Abiems nuteistiesiems atitinkamai dvejiems ir pusantrų metų atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje ar valstybės institucijose ar įstaigose atliekant viešojo administravimo, ūkines ar technines funkcijas arba teikti viešąsias paslaugas visuomenei.

Bylos duomenimis, šie asmenys susitarė, jog atgaline data bus pakeisti Rietavo miškų urėdijos viešuosius pirkimus reglamentuojantys dokumentai, kurie, siekiant urėdijai palankios bylos baigties, bus panaudoti teisminiame ginče dėl miško kelių taisymo darbų viešojo pirkimo Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje civilinėje byloje.

Pirmosios instancijos teismas konstatavo, kad dėl L. Remezos bendrai su V. Šliogeriu atliktų nusikalstamų veiksmų buvo padaryta didelė žala Rietavo miškų urėdijai, diskredituotas urėdijos vardas, sumenkintas pasitikėjimas šios valstybinės įmonės veiklos skaidrumu bei patikimumu.

Be to, tyčia klaidinant bylą nagrinėjantį teismą apie tikrovės neatitinkančių teisiškai reikšmingų aplinkybių buvimą, sukelta grėsmė teismui priimti žinomai neteisingą ir neteisėtą sprendimą ir taip pažeisti Konstitucijoje įtvirtintą teisingumo principą bei padaryti didelę žalą valstybei.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių