Quantcast

Buvęs Palangos architektas S. Bradūnas lieka išteisintas korupcijos byloje

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį paskelbė, kad žemesnės instancijos teismai pagrįstai išteisino ir nutraukė bylą buvusiam Palangos miesto vyriausiajam architektui Svajūnui Bradūnui. Be to, konstatuota, kad kelis metus trukusi ir nerezultatyvi asmens kontrolė laikoma žmogaus teisių pažeidimu.

S.Bradūno pokalbių specialiosios tarnybos ėmė klausytis nuo 2008 metų birželio ir tik 2011 metų lapkritį buvo gauta duomenų, kad architektas galėjo priimti 3 tūkst. litų (868 eurų) kyšį. Ikiteisminis tyrimas dėl galimos nusikalstamos veikos pradėtas tik 2013 metais – praėjus beveik pusantrų metų po to, kai buvo gauta duomenų apie galimo kyšio paėmimą. 


Aukščiausiojo Teismo teisėjas Vytautas Piesliakas skelbdamas nutartį sakė, jog A.Bradūno privatus gyvenimas buvo kontroliuojamas 4 metus ir 8 mėnesius – tokia laiko trukmė nepateisinama, kaip ir ikiteisminio tyrimo pradėjimas praėjus pusantrų metų nuo užfiksuotos informacijos apie galimą kyšio davimą. Pasak teisėjo, baudžiamojo proceso paskirtis yra greitai ir išsamiai atskleisti nusikalstamas veikas.

Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad 2008-2011 metais priimtos nutartys dėl operatyvinių priemonių pratęsimo yra teisėtos tik pagal formą, bet ne pagal turinį. Trijų teisėjų kolegija sutiko su Lietuvos apeliacinio teismo išvada, kad nebuvo ne tik faktinio, bet ir teisinio pagrindo sankcionuoti slaptus operatyvinio tyrimo veiksmus pries S.Bradūną.

Be to, duomenys, gauti atliekant nurodytus operatyvinius veiksmus, negali būti pripažinti gautais teisėtu būdu bei tinkamais įrodymais.

Buvęs Palangos vyriausiasis architektas S.Bradūnas dėl kyšininkavimo išteisintas 2016 metų rudenį Klaipėdos apygardos teisme. Teismas tuomet panaikino Palangos miesto apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo S.Bradūnas buvo pripažintas kaltu.

Ikiteisminio tyrimo metu teigta, jog vieno nekilnojamojo turto kadastro objektų formavimo projekto vadovas už gerų tarpusavio santykių palaikymą bei techninio projekto suderinimą įdavė Palangos vyriausiajam architektui pinigų.

Klaipėdos apygardos teismas taip pat buvo atkreipęs dėmesį į tai, kad nutarčių dėl operatyvinių veiksmų – patekimo į įtariamojo darbo kabineto patalpas, jose esančių tyrimui reikšmingų dokumentų, daiktų apžiūros, techninių priemonių įrengimo – sankcionavimo turinys nevisiškai tiksliai atitiko įstatymo reikalavimus. Jose tik abstrakčiai buvo nurodytas operatyvinių veiksmų atlikimo faktinis pagrindas, nusikaltimai, apie kuriuos siekta gauti informacijos, nebuvo tiksliai kvalifikuoti. Taip pat nenurodyti konkretūs asmenys, iš kurių galėjo būti nuolat buvo reikalaujama kyšių, ir projektai, kuriems neteisėtai gali pritarti ir juos suderinti išteisintasis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palangos korumpai

Palangos korumpai portretas
Rengiamas konkursas pretendentams kurie sutiks patirti elitinių Lietuvos teisėsaugininkų terorą už gerą kompensaciją. Pelną reikės dalintis su Savivaldybės "proto bokštais" , dėl teisinių žinių stokos, negalėjusiais dirbti eiliniais policijos tyrėjais.

Tapęs šventu

 Tapęs šventu portretas
Tie baisuoliai iš STT persekioja kiekvieną šventesnį už Romos popiežių. Gerai kad dar yra angelų, gelbstinčių šventus žmones. O šventu irgi galima tapti neperkant indulgencijų. Troikai pasakai kad esi šventas , patvirtina ,kad šventas ir dar duoda pinigų niekingų Lietuvos driskių sąskaita, net paklaust nieko nereikia .

Irgi mastytojas

Irgi mastytojas portretas
Kyšį nebūtina imti už neteisėtus derinimus, juos gali imti už teisėtus derinimus, bet tol nederini ir išsidirbinėji, kol susimoka. Tada abu sotūs, ir tas kuriam priklausė suderinti ir tas, kuris pagaliau gavo parašą, kurį ir taip priklausė gauti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių