Quantcast

Bus teisiamas daugiau nei 200 tūkst. eurų iš įmonės pasisavinęs klaipėdietis

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) trečiadienį pranešė apie baigtą ikiteisminį tyrimą, kuriame sukčiavimu, daugiau nei 200 tūkst. eurų bendrovės turto pasisavinimu ir bendrovės klientų pinigų išviliojimu apgaule yra kaltinamas 31-erių klaipėdietis.

Pasak FNTT, ikiteisminis tyrimas dėl šių nusikaltimų buvo pradėtas dar 2014 metais, tačiau įtariamasis prieš tai išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas ir ten slapstėsi maždaug penkerius metus.

Pagal teisinės pagalbos sutartį į Lietuvą jis buvo grąžintas pernai.

Bylos duomenimis, vyras yra įtariamas iš jau bankrutavusios įmonės, kurioje dirbo Klaipėdos padalinio vyriausiuoju vadybininku, pasisavinęs statybinių medžiagų už daugiau nei 190 tūkst. eurų.

Iš kitos jau bankrutavusios įmonės, kurioje taip pat dirbo vadybininku, jis yra įtariamas pasisavinęs apie 12 tūkst. eurų, kuriuos buvo gavęs iš klientų už statybines medžiagas.

Anot FNTT, 2014 metų vasarą į įmonę kreipėsi užsakytų statybinių medžiagų negavę klientai. Bendrovės vadovui vadybininkui įteikus raštišką nurodymą pasiaiškinti dėl dingusių statybinių medžiagų, šis nusipirko sau ir savo šeimai bilietus į JAV bei išvyko ten gyventi.

Grąžinus jį į Lietuvą, vyras buvo suimtas, vėliau jam paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra.

Šią bylą nagrinės Klaipėdos apygardos teismas.

Jei įtariamojo kaltė bus įrodyta teisme, už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą jam gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Už sukčiavimą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių