Quantcast

Bėglį išgelbėjo senatis

Klaipėdos apygardos teisme dar kartą vartyta Daktarų byla, mat vienas gaujos narys, išgirdęs prokuroro pasiūlytą bausmę, buvo pabėgęs į JAV.

Daugiau nei prieš pusantrų metų skelbiant nuosprendį Henriko Daktaro bei jo suburtos gaujos nariams, verdiktą išgirdo ne visi teisiamieji.

1973 m. gimęs kaunietis Arūnas Šimėnas po teisminių ginčų posėdžių salėje nebepasirodė. Byla jo atžvilgiu buvo išskirta.

Šis asmuo buvo kaltinamas dalyvavęs Arvydo Mačinsko, pravarde Mačialka, žmogžudystėje, įvykdytoje 1994-ųjų birželį. Tada auka buvo mušama sporto salėje, paskui nuvežta į mišką ir pribaigta.

Nagrinėdami didžiulės apimties baudžiamąją bylą pareigūnai kaltinimus dėl nužudymo buvo pateikę visai grupei žmonių. Tarp jų buvo ir A.Šimėnas bei Renaldas Stončius.

Kadangi A.Šimėnas vengė kategoriškai liudyti prieš H.Daktarą ir bandė savo parodymais švelninti ne tik savo bet ir gaujos vadeivų padėtį, prokuroras pasiūlė jam griežtą bausmę.

Išsigandęs, kad teks kalėti 13 metų, A.Šimėnas pabėgo iš Lietuvos.

Vėliau teismas nusprendė, kad abu vyrai mušė A.Mačinską salėje, tačiau miške jų veiksmai negalėjo lemti nusikaltimo aukos žūties, todėl kaltinimas buvo perkvalifikuotas į kur kas lengvesnį.

R.Stončiui ši istorija baigėsi laimingai – byla nutraukta suėjus senaties terminui.

Veikiausiai A.Šimėnas laukė žinių, ar šis sprendimas nebus apskųstas.

Sužinojęs, kad nei prokurorai, nei kuris iš nuteistųjų jo neskundė, jis grįžo į Lietuvą ir šių metų sausio 5 d. buvo suimtas.

Vyras pasakojo slapstęsis už Atlanto, bet gyvenimas ten jam nebuvo saldus.

Po pusantros savaitės, paaiškėjus, kad šį kartą prokuroras siūlys bylą A.Šimėnui nutraukti, šis buvo paleistas iš suėmimo. Vakar Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad kauniečiui byla nutraukiama, suėjo jo nuodėmių senaties terminas.

Dar vienas gaujos narys yra sulaikytas Jungtinėje Karalystėje, sprendžiamas jo išdavimo Lietuvai klausimas. Klaipėdoje išnagrinėta Daktarų grupuotės byla dabar nagrinėjama Lietuvos apeliaciniame teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių