Quantcast

Batutų parke – per plauką nuo tragedijos: mažylis prasmego suplyšusio tento skylėje

Klaipėdiečių šeimai su mažamečiais vaikais pramogavimai batutų parke vos nesibaigė tragedija. Darbuotojai neįspėjo, jog vieno batuto tentas yra suplyšęs, pro jo skylę ant grindų ir nukrito keturmetis. Visa laimė, jog mažylis liko sveikas. Po incidento parko darbuotojai ne tik neatsiprašė tėvų dėl patirto šoko, jų atstovas rėžė, jog jie patys ir kalti, kad neprižiūrėjo savo atžalos.

Vaiką pamatė pro skylę tente

Klaipėdietė Jekaterina teigė, jog tik atsitiktinai  išvengė baisios nelaimės batutų parke.

Šeima su dvejų ir ketverių metų vaikais kartu su draugų pora iš Kaliningrado, kurie taip pat buvo su dviem tokio paties amžiaus mažyliais, sumanė papramogauti batutų parke "Sky Park", prekybos centre BIG-2.

Laikas buvo jau vėlokas, žmonių nedaug. Kadangi vaikai maži, tėvai patys su jais lipo ant batuto, kaip to ir reikalauja parko taisyklės.

"Po kelių sekundžių mano keturmetis staiga dingo iš akiračio. Paniškai ėmiau dairytis ir jį šaukti, kai vienas žmogus taip pat atėjęs pašokinėti, iš toliau man ėmė mojuoti ir rodyti, kur mano vaikas prapuolė. Pamačiau skylę tente ir puoliau link jos. Išvydau, kad mano vaikas yra ant grindų, po batutu", – pasakojo Jekaterina.

Jaučiu pareigą įspėti kitus tėvus, kad gerai pagalvotų prieš eidami į batutų parką su vaikais.

Atstumas tarp batuto ir grindų – maždaug pusantro metro.

Moteris teigė, kad pamatė savo mažylį stovintį ir žiūrintį į viršų.

"Jis buvo labai išsigandęs. Su vyru vargais negalais jį užtraukėme į viršų. Nors salėje buvo 5 ar 6 darbuotojai, mums niekas nepadėjo. Puoliau apžiūrinėti savo mažylį, ar sveikas, ar nesusižalojo. Kai suvokiau, kuo visa tai galėjo baigtis, mane net sutraukė iš siaubo. Visa laimė, kad vaikas yra labai atsargus, jis nešoko ant to batuto, kuris, pasirodo, buvo plyšęs, o nusliuogė  kaip nuo kalniuko, ir tiesiog sėkmingai iškrito pro tą skylę, nors aukštis buvo gana didelis", – teigė klaipėdietė.

Siaubas: su tėvais pramogavęs batutų parke ketverių metukų vaikas per akimirką prasmego suplyšusio tento skylėje. (Skaitytojos nuotr.)

Atsiprašymo nesulaukė

Jekaterina teigė, kad ji iš pradžių negalėjo suvokti, kaip iš viso tai galėjo įvykti, kaip ketverių metų vaikas galėjo suplėšyti batutą?

Paaiškėjo, kad batutas plyšo dar prieš 30–40 minučių iki incidento su vaiku.

Tėvai priėjo prie darbuotojų ir pranešė, kas nutiko.

"Mergina man pasakė, kad žino, jog tentas yra suplyšęs jau prieš kokį pusvalandį. Tai kodėl mūsų neįspėjo apie tai, nors ta pati mergina pardavė mums bilietus? Kodėl neatitvėrė pavojingo ruožo? Kodėl neinformavo? Daug jiems turiu klausimų. Tik atsakymų nėra. Todėl jaučiu pareigą įspėti kitus tėvus, kad gerai pagalvotų prieš eidami į batutų parką su vaikais. Mano įsitikinimu, ten yra nesaugu, juolab darbuotojų požiūris į darbą sukrėtė. Mums tiesiog pasisekė, kad vaikas nenukrito žemyn galva ant betoninių plytelių iš pusantro metro aukščio, kad nesusižalojo", – kalbėjo klaipėdietė.

Ne mažiau moterį sukrėtė ir tai, kad darbuotojai, jos teigimu, buvo abejingi nutikusiam incidentui.

Esą, pasiteiravus, kodėl jie iškart nepakeitė plyšusio tento ar bent neatitvėrė pavojingos zonos, klaipėdiečiams buvo atsakyta, kad tuo metu jiems administracija liepė plauti sienas ir valyti kilimus.

"Pasirodo, po tais batutais nėra jokių čiužinių, tad, plyšus audiniui, žmogus atsidurtų tiesiog ant kietų grindų, kur trauma neišvengiama. Labai nustebino ir tai, kad darbuotojai savo iniciatyvos nuimti pavojingą batutą nerodė dar ir todėl, kad jiems, kaip patys tikino, mažai moka už darbą. Tačiau po to, kai nukrito mūsų vaikas, jie teikėsi pasijudinti ir ėmė nukabinėti plyšusį tentą", – tvirtino Jekaterina.

Moteriai buvo pažadėta, kad jai paskambins. Ji tikėjosi bent jau atsiprašymo už patirtą šoką.

Tačiau skambučio nuo antradienio vakaro (vasario 11 d.) iki penktadienio (vasario 14 d.) pietų nesulaukė.

Jekaterina tvirtino, kad tai buvo gera pamoka jai su vyru – batutų parkas, moters įsitikinimu, yra nesaugus ir net pavojingas, tad ir savo bei vaikų sveikata ar net gyvybe rizikuoti tiesiog yra neatsakinga.

Susizgribo: tik po to, kai klaipėdiečiai pareiškė pretenziją dėl pro batutą ant grindų nukritusio vaiko, parko darbuotojai suplyšusį tentą nukabino. (Skaitytojos nuotr.)

Apie tai Jekaterina plačiai parašė savo feisbuko paskyroje, iliustruodama šokiruojančiomis fotografijomis iš įvykio vietos.

Tėvai patys kalti?

Dėl incidento darbuotojai siūlė visus klausimus pateikti administratorei.

Aiškinantis situaciją ir paskambinus į "Sky Park" Klaipėdoje, žurnalistams buvo paaiškinta, kad su spauda dėl klientų saugumo bendrauja atsakingas asmuo iš Vilniaus vardu Vilimantas.

"Klausykite, kas jūs esate? Policija? Kas atsakingas parke už klientų už saugumą? Pirmiausia tai pats klientas yra atsakingas už savo saugumą. Vaikas, ponia, buvo ketverių metų. Visi suaugusieji, kurie atveda mažamečius vaikus ir perka bilietą, jie yra įspėti, kad vaikus iki šešerių metų reikia prižiūrėti suaugusiems. Tai reiškia, vaikas buvo neprižiūrėtas suaugusiųjų. Aš teisingai suprantu? Su manim prašome toną biškį nuleisti. Tai aš čia darau jums paslaugą, kad su jumis šnekuosi", – dėstė atsakingas asmuo Vilimantas (kalba netaisyta – A.D.).

Susidomėjo Darbo inspekcija

Susidariusi situacija sudomino Valstybinę darbo inspekciją.

Klaipėdos teritorinio padalinio vadovas Vytautas Ročys neslėpė, jog klaipėdiečių skundų dėl batutų buvo sulaukta ne vieno.

"Bet kokiu atveju, jei yra bent menkiausias gedimas, batuto eksploatuoti negalima. Batutas turi būti visiškai techniškai paruoštas ir tvarkingas. Aišku, kad ketverių metų vaikas suplėšyti batuto negalėjo. Be abejo, tėvai turi prižiūrėti savo vaikus, bet kaip gali būti kalti tėvai, jei yra eksploatuojamas techniškai netvarkingas įrenginys? Yra tekę susidurti su panašiais skundais ar pranešimais. Šį atvejį irgi teks įvertinti", – teigė V.Ročys.

Rizikinga pramoga

Dienraščiui "Klaipėda" yra žinomas atvejis, kai prieš kelerius metus ant batuto šokinėjęs nepilnametis patyrė sunkią stuburo traumą. Dėl to buvo net bylinėjamasi.

Prieš pustrečių metų tuometė "Sky Park" Klaipėdoje vadovė Polina Vladimirceva dienraščiui tvirtino, kad parke yra užvestas traumų žurnalas.

Ten esą registruojamos parke patirtos traumos, nes žmonės neretai nesilaiko taisyklių, todėl ir įvyksta nelaimingų atsitikimų.

Vaikams iki penkerių metų batutų parke privaloma tėvų priežiūra. Šiuo atveju tėvai buvo su savo vaikais, tačiau akivaizdu, jog incidentas įvyko ne dėl jų kaltės.

Jau ne pirmą kartą prabylama, jog batutai yra viena rizikingiausių pramogų, kurią kai kurie specialistai siūlo visai uždrausti.

O ir medikai skambina pavojaus varpais, bandydami įspėti žmones apie linksmybių ant batutų pavojų, nes neretai susižaloja ir vaikai, ir suaugusieji.

Klaipėdos vaikų ligoninės gydytojas ortopedas- traumatologas Džeraldas Kazys Sivickis dienraščiui yra akcentavęs, kad batutai – viena dažniausių apsilankymo Traumatologijos skyriuje priežasčių.

Patiriamos traumos – įvairios: nuo patempimų iki lūžių ir net galvos smegenų sukrėtimų bei stuburo lūžių.

Anot gydytojo, ši pramoga nėra saugus reikalas. Be to, tokio tipo sužeidimai labai ilgai gyja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius portretas
Uzdaryti batutu parka . Neatitinka saugumo reikalavimu. Po apacia turetu buti papildoma apsauga ciuziniai.

Vardenis

Vardenis portretas
Bananu kraste visiems px, jie nesupranta apie sauguma, jiem nieks nesvarbu nes jie bananai. Perlinke geltoni, minksti bananai.

Jūra

Jūra portretas
Po įvykio buvome Klp. Skypark. Sėdi darbuotojai salės viduryje ir akys ne į salę, bet į išmaniuosius telefonus
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių