Quantcast

Banko vardu – sukčių pinklės: prarado tūkstančius eurų

Sukčiams šiomis dienomis vėl sekasi – jų kišenės pilnos neatsargių mūsų šalies gyventojų pinigų. Policijos pranešimai byloja apie tūkstančius prarastų eurų, tačiau informacijos apie demaskuotus apgavikus vis dar nesulaukiama.

Pirmadienį į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi du žmonės, abu jie užkibo ant tos pačios nusikaltėlių meškerės – paspaudė trumpąja žinute atsiųstą nuorodą.

Abiejų nukentėjusiųjų telefonuose nušvito banko siųsta žinutė, kuria buvo prašoma prisijungti prie banko sąskaitos.

51-erių vyras ir 43-ejų moteris padarė, ko prašomi ir suprato, kad prarado banko sąskaitoje turėtus pinigus. Vyras neteko 1,7 tūkst. eurų, moteris 2,8 tūkst. eurų.

Skaudus praradimas privertė juos abu kreiptis į policiją, komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

Tikėtina, jog šiuos du žmones apgavo ne vietiniai nusikaltėliai, gali būti, kad jie veikia net ne Lietuvoje.

Šalies kriminalinių įvykių suvestinė praneša Vilniuje tokiu pat būdu apgautas žmogus prarado 28,7 tūkst. eurų.

O kitas vilnietis patikėjo, kad nepažįstami žmonės padės jam pralobti investuodami jo pinigus. Taip šis žmogus, patikėjęs prieigą prie savo elektroninės bankininkystės, prarado 30 798 eurus.

Kuo toliau nuo sostinės, tuo nukentėjusiųjų nuostoliai mažesni.

Antai Skuodo rajono gyventojas sužinojo, kad kažkas pasinaudojo jo asmens duomenimis ir įsigijo be jo žinios beveik 700 eurų kainuojantį televizorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Boston

Boston portretas
Bankai ir yra aferiugos.

kam aplamai tie bankai reikalingi ...

kam aplamai tie bankai reikalingi ... portretas
jei jie negarantuoja indelio apsaugos ... o kartu su vagimis nuskaitineja nuo indelio procentus , o veliau isvagia visa suma.

na ,o tai kokia Banko apsaugos sistema ....

na  ,o tai  kokia  Banko apsaugos  sistema  .... portretas
jei ja apeina bet kuris zekas su telefonu sededamas kalejimo kameroj ,,, lietuvoj ne bankai ,o bandiugu vogtu pinigu sleptuve , y kuria pasidejes pinigus bet kuris saziningas zmogus juos praranda iskarto...tai tas pats jei pats nunestum ir paduotum aferiugai visas savo santaupas...valstybe -bejege tauta apgint nuo banditu ir vagiu , o bankai tautieciu pinigu -nuo aferistu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių