Quantcast

Banko darbuotoju apsimetusio sukčiaus pinklėse – jauna moteris: išviliojo 4,7 tūkst. eurų

Sukčiai sugeba apgauti ne tik pagyvenusius, bet ir informacinėmis technologijomis besinaudojančius jaunus žmones ir iššluoti jų banko sąskaitas. Pareigūnai bei bankininkai dar ir dar kartą kartoja – prieš paklusdami kokiam nors paliepimui, pasitikrinkite, ar nesusidūrėte su apgavikais.

Penktadienį Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. Nukentėjusioji – 31 metų moteris, kuri nuo sukčių nukentėjo dar praėjusį trečiadienį. Tądien, 15.05 val., jai paskambino nepažįstamas žmogus ir prisistatė esąs banko darbuotojas. Ko gero, jis net paminėjo savo pavardę, kuri, neabejotinai, yra išgalvota.

Vyras įtikino, kad banko darbuotojams kilo įtarimų dėl klientės banko sąskaitos saugumo. Ilgai kalbinęs merginą jis įtikino, kad ji turi prisijungti prie savo elektroninės bankininkystės per atsiųstą nuorodą.

Nukentėjusioji gavo į telefoną trumpąją žinutę su nuoroda, ją paspaudė ir suvedė prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus, taip suteikdama prieigą prie savo sąskaitos svetimiems žmonėms.

Labai greitai nukentėjusioji pamatė, kaip iš jos sąskaitos dingo 4,7 tūkst. eurų. Ji tuoj pat apie tai pranešė policijai, bet pareigūnai ikiteisminį tyrimą pradėjo tik po poros dienų. Pasak policijos komisariato atstovų, per tą laiką buvo renkami ir tikslinami duomenys.

Sukčių rezgamos apgavystės labai primena tiesą, todėl verta pasitikrinti kiekvieną gaunamą informaciją tiesiogiai savo banke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CHA

CHA portretas
vakar man is kombodzos skambino sake kad plantacija paveldejau o kad kad nuskintu ir isiustu derliu reikia darbuotojams i prieki sumoketi :D

Ela

Ela portretas
Kai seną žmogų apgauna, tai nelabai ir stebiuosi, bet ,kad, jauną moterį...pasakysiu trumpai ir aiškiai "DURNA" )))

klp

klp portretas
turbut ta moteris neziuri LT tv laidu ir ziniu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių