Quantcast

Baigtas tyrimas dėl narkotikų kontrabandos: vyras nešėsi iš užsienio atgabentą kokainą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kriminalistai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir jų kontrabandos į Lietuvą.

Kaip ketvirtadienį pranešė policija, ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus informacijos, jog individualią veiklą vykdantis 26 metų Klaipėdos miesto gyventojas galbūt platina narkotines medžiagas.

Šis asmuo anksčiau ne kartą teistas už sukčiavimus, vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Pernai birželį Šilutėje, Tilžės gatvėje, uostamiesčio teisėsaugininkai sulaikė minėtą asmenį, jis nešėsi iš užsienio valstybės į Lietuvą mikroautobusu atgabentą siuntą su daugiau kaip 70 gramų grynos narkotinės medžiagos – kokaino.

Atlikus kratas vyro gyvenamosiose vietose, rasta dar apie 18 gramų kanapių, kokaino bei elektroninės svarstyklės su kokaino ir kanapių pėdsakais.

Policijos pareigūnai nustatė dar du minėto vyriškio bendrininkus, įtariama prisidėjusius prie nusikalstamos veikos. Vienas jų – 28 metų, niekur nedirbantis, anksčiau už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą, fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, transporto priemonės vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo, teistas Klaipėdos miesto gyventojas.

Kitam, niekur nedirbančiam 46 metų įtariamajam, buvo paskelbta paieška.

Pernai lapkritį pastarasis buvo pargabentas į Klaipėdą, kai jį pagal Lietuvos teisėsaugos institucijų išduotą Europos arešto orderį Lietuvai perdavė Nyderlandai.

Visiems trims asmenims buvo pareikšti įtarimai dėl didelio narkotinių medžiagų kiekio įgijimo, turint tikslą parduoti ar kitaip platinti, bei šių medžiagų kontrabandos į Lietuvą.

26-erių ir 46 metų įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. 28 metų bendrininkui paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į 26 metų įtariamajam priklausančias pinigines lėšas – daugiau kaip 5 tūkst. eurų, jie buvo rasti ir paimti per kratas.

Už narkotinių medžiagų gabenimą per Lietuvos sieną nepateikiant muitinės kontrolei ar kitaip jos išvengiant arba neturint leidimo, baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oikgtuyui

oikgtuyui portretas
Problema kad kontrabanda, neduoda mat saviems uždirbti. reikėtų pigiau auginti žolę vietoje, galėtų eksportuoti, pav. į rusiją, šie būtų laimingesni, nebereikėtų pulti Ukrainos. Dabar iš Ukrainos grūdų varo pilstuką.

pagalvojus

pagalvojus portretas
Anoks tai nusikaltimas, paleisti už laidavimą, juk precedentas teisminėje praktikoje jau yra :)

To paskutinis

To paskutinis portretas
Akivaizdžiai gimęs esi prieš porą šimtmečių, jeigu iki šiol nežinai, kad alkoholis tra NARKOTIKAS, ir ne kitaip. Pabudome ir kelkimės!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių