Quantcast

Baigtas tyrimas dėl „Grigeo Klaipėdos“ taršos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl Kuršių marias nevalytomis nuotekomis teršusios „Grigeo“ grupės kartono gamybos bendrovės „Grigeo Klaipėda“ –  įmonės leistos nuotekos normatyvus viršijo daugiau kaip šimtą kartų.

Įtarimai dėl aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimų, dokumentų klastojimo ir disponavimo jais bei piktnaudžiavimo pateikti bendrovei ir 14-ai fizinių asmenų – esamiems ir buvusiems įmonės darbuotojams, antradienį pranešė prokuratūra.

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Gina Skersinskytė liepos pabaigoje BNS sakė, kad įtariamųjų padaugėjo iki penkiolikos – dar balandį skelbta, kad jų yra devyni – aštuoni fiziniai asmenys ir „Grigeo Klaipėda“.

Tarp galimų įtariamųjų minėtas pagrindinis „Grigeo“ grupės akcininkas Gintautas Pangonis bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas.

G. Skersinskytė liepą sakė, jog byla teismą turėtų pasiekti rudenį.

Prokuratūrai paskelbus apie ikiteisminio tyrimo pabaigą, įtariamiesiems ir jų gynėjams, civiliniam ieškovui ir jo atstovams suteikta teisė susipažinti su visa tyrimo medžiaga bei pateikti prašymus dėl ikiteisminio tyrimo papildymo.

Prokurorės teigimu, bylos medžiaga yra didelės apimties, todėl įtariamiesiems reikės nemažai laiko susipažinti.

Baudžiamąją bylą dabar sudaro daugiau kaip 80 tomų medžiagos.

G. Skersinskytė anksčiau sakė, kad už taršą atsakingiems asmenims gali grėsti iki šešerių metų nelaisvės, o „Grigeo Klaipėdai“ gresia iki 5 mln. eurų bauda.

Aplinkos apsaugos departamentas šiemet sausį Klaipėdos apygardos prokuratūrai taip pat pateikė daugiau nei 48 mln. eurų civilinį ieškinį dėl „Grigeo Klaipėdos“ aplinkai padarytos turtinės žalos atlyginimo. Ieškinys bus perduotas teismui ir nagrinėjamas kartu su baudžiamąja byla.

„Grigeo Klaipėdos“ tarša į viešumą iškilo pernai sausį – tuomet prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kuršių marių taršos nevalytomis nuotekomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyrimas baigtas,

Tyrimas baigtas, portretas
bet Klaipėdoj dvokia kaip ir anksčiau. Išvis nieko nepasikeitė. Tik vakar vakare ta smarvė ir vėl buvo pietinėje miesto dalyje. Įtariu, kal kaltų yra daugiau, bet surado tik "Grigeo".

Dee

Dee portretas
Pakrt visus ir jų šeimas.

Ieva

Ieva portretas
O kaip greitai, nes E.Masiulio bylą vis dar tebetiria. Kiek metų praėjo ir kol kas jokio rezultato.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių