Quantcast

Prokuratūra konstatavo: JAV kario žūtis Klaipėdoje buvo nelaimingas atsitikimas

Prieš šių metų Jūros šventę į Dangę su nuomotu automobiliu įkritęs ir nuskendęs JAV karys sukėlė klaipėdiečiams emocijų audrą. Po kelių mėnesių tyrimo prokurorai konstatavo – užsienietis netapo nusikaltimo auka, įvykis vertinamas, kaip nelaimingas atsitikimas, jaunas vyras nuo pakelto tilto nuvažiavo į upę, nes buvo girtas.

Po įvykio liepos 28-ąją internete pasklido vaizdo įrašas, kuriame buvo matyti, kad prie užkardo sustojęs automobilis kelis kartus pariedėjo atgal ir vėl judėjo į priekį, o galiausiai tiesiog nuvažiavo nuo pakelto tilto. Vairuotojas – 30-metis JAV kariškis žuvo nuskendęs.

Pasak tyrimą koordinavusio ir organizavusio prokuroro Kazio Grigaičio, atmesta ir savižudybės versija. Jaunas vyras buvo linksmo būdo, o viena jo tiesioginių pareigų buvo motyvuoti kitus karius.

Latvijoje dislokuotuose daliniuose tarnavęs amerikietis su draugu į Klaipėdą buvo atvykęs darbo reikalais. Čia jis turėjo pasiimti kažkokius su tarnyba susijusius daiktus ir kitą dieną išvykti į JAV.

Tyrimo metu nustatyta, kad kariškis nebuvo nusiminęs, neturėjo jokių blogų minčių.

Vėlų vakarą jis parašė draugui žinutę prašydamas duoti išsinuomotos mašinos raktelį, teigė išalkęs ir ketinantis važiuoti pavalgyti.

Nors žinutė nebuvo rišli, tarnybos draugas neįtarė, kad bičiulis gali būti girtas, juo labiau nebuvo kalbos apie blogą tarnybos draugo nuotaiką. Dieną vyrai bendravo, kaip įprasta, nebuvo jokių užuominų, kurios būtų vertusios įtarti ketinimą nutraukti gyvybę.

Pomirtinis tyrimas parodė, kad 30-metis girtavo, jo organizme aptikta 1,78 prom. alkoholio, daugiau jo buvo šlapime nei kraujyje, tai rodo, kad jaunas vyras buvo išgėręs ne ką tik, o prieš kurį laiką.

Labiausiai tikėtina, kad dėl nemenko girtumo kariškis tiesiog nesuvaldė automobilio.

Uostamiesčio pareigūnams žinoma, kad velionio kūnas jau pargabentas į jo tėvynę ir iškilmingai palaidotas.

Prokuroras patvirtino, kad prie pakelto tilto įspėjamieji ženklai buvo pakankamai ryškūs. Tačiau neslėpė, kad apsaugos priemonės šioje vietoje galėtų labiau užtikrinti vairuotojų saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne lyberalas

Ne lyberalas portretas
As pries mazus kiekius... Rezultatas aprasytas.

pietietis.

pietietis. portretas
nemalkit sudo- komentatoriams linkejimai. zuvo ir zuvo ,ne jusu suniskas reikalas.

paklauskit ka apie tai galvoja lanzbergis

paklauskit ka apie tai galvoja lanzbergis portretas
100% isitikines ka lieps pakartot tyrima i prisipazint ka tyrima vykde policininkai buvo tycia suklaidinti i amerikiecio mirtis yra uzsimastyrinusiu kgb snipu darbas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių