Quantcast

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikus Klaipėdoje platinusių įtariamųjų

  • Teksto dydis:

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikus ir psichotropinius vaistus Klaipėdoje platinusių įtariamųjų, pranešė uostamiesčio policija.

Klaipėdos teisėsaugininkai tyrimą dėl itin stipraus sintetinio narkotiko – fentanilio platinimo pradėjo 2017 metais, gavę duomenų, kad Klaipėdoje padažnėjo atvejų, kai gyventojai daugiabučių laiptinėse aptikdavo sunkiai aplinkoje besiorientuojančius, nuo kvaišalų apsvaigusius narkomanus.

Būta ir mirtinų apsinuodijimų, nes žmogų gali nužudyti vos kelioms smėlio smiltelėms prilygstantis fentanilio kiekis.

Praėjusiais metais Klaipėdos apylinkės teismas dvejų metų laisvės atėmimo bausme nuteisė taksi vairuotoją, kuris platino šį pavojingą narkotiką.

Ikiteisminio tyrimo metu Klaipėdos kriminalistai gavo duomenų ir apie kitą sintetinį opioidą, skirtą itin stipriam skausmui malšinti, bei kitus ribotos apyvartos vaistus platinusius asmenis.

Šių metų gegužės mėnesį baigtame ikiteisminiame tyrime baudžiamojon atsakomybėn patraukti septyni asmenys, tarp jų keturi – už kvaišalų platinimą.

1985 metais gimusiam, už psichotropinių vaistų platinimą kaltintam, tačiau teisme išteisintam gargždiškiui, šį kartą pareikštas kaltinimas dėl kvaišalų platinimo dideliais kiekiais.

Pas kaltinamuosius paimti pleistrai su narkotine medžiaga – fentaniliu ir tabletės su psichotropinėmis medžiagomis – klonazepamu ir tramadoliu.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Narkomanai tokiu pat tevu vaikai bet juos prazude gero gyvenimo padugnes juos reikia saudyti uz suluosintus zmoniu gyvenimus.

Jonas

Jonas portretas
Tai gerai išmirs narkomanai nes ju per daug priviso ir iš jų jau ner žmonių!

K

K portretas
Kaip tik koks banditelis taip veidu nerodo o kai zmogus duoda pries ka nors parodymus tai visu dydziu parodo nors turetu apsaugot toki zmogu.zodziu viskas per viena vieta kaip visada
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių