Quantcast

Automobilių statymo kontrolė duoda rezultatų: protokolų už pažeidimus – mažiau

  • Teksto dydis:

Šiemet administracinio nusižengimo protokolų už neleistinoje vietoje paliktus automobilius surašyta mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Nuo metų pradžios iki spalio 20 d. Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai surašė 5 634 administracinio nusižengimo protokolus už automobilių sustojimą ir stovėjimą neleistinose vietose.

Visais atvejais yra reaguojama: skundai tikrinami, užfiksavus nusižengimus skiriamos baudos.

Į šį skaičių patenka ir gyvenamųjų namų kiemuose užfiksuoti Kelių eismo taisyklių pažeidimai (sustojimas ir stovėjimas ant vejos, šaligatvio, taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse, kitose stovėjimui neskirtose teritorijose), taip pat sustojimas bei stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų gatvėse, pajūryje esančiose aikštelėse (vasaros sezono metu) ir kt.

Pernai per tą patį laikotarpį buvo surašyta 6 170 administracinio nusižengimo protokolų.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas, laikinai einantis pareigas, patvirtino, kad specialistai nuolat gauna skundų dėl netvarkingai paliekamų automobilių.

L .Lapinskas patikino, kad visais atvejais yra reaguojama: skundai tikrinami, užfiksavus nusižengimus skiriamos baudos.

Pastebima, kad automobilių statymo kontrolė duoda rezultatų, labiausiai – centrinėje miesto dalyje.

Klaipėdoje, ypač pietinėje miesto dalyje, daugiaaukščių gyvenamųjų namų kiemuose automobilių yra gerokai daugiau nei jų stovėjimo vietų.

Kiemai buvo suprojektuoti prieš kelis dešimtmečius, tuomet automobilių buvo gerokai mažiau, be to, jie buvo mažesni.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai sako, kad dažnai gyventojai nepaiso, jog už kelių šimtų metrų yra galimybė pastatyti automobilį nepažeidžiant Kelių eismo taisyklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galimybė

Galimybė portretas
Tie vadinamieji viešosios tvarkos specialistai, ko gero, yra nuolatiniai Bangų gatvės klientai arba yra be akių, ausų ir apskritai, be galvos. Kur jie mato galimybę už kelių šimtų metrų nuo namų pastatyti automobilį, jeigu visos įmanomos ir nelabai įmanomos vietos jau nuo 17-18 valandos užkimštos visame pietiniame rajone? Tegu įvardija vietas konkrečiai, o ne abstrakčiu papezėjimu, atseit, yra galimybė. Antra vertus, jeigu po darbo parvažiuoji su pilna rezgine pirkinių, kurie sveria ne vieną kilogramą, ar bus labai smagu visa tai tempti tuos kelis šimtus metrų, kaip tampydavomės tarybiniais laikais (nors, tiesą pasakius, tada ir tampyti nelabai buvo ką, nebent kanopas) nuo stotelės iki namų. Tylite, specialistai?

Tralala

Tralala portretas
Vien aikštelių didinimas nepadeda, kai nėra jokios kultūros. Rumpiškės kvartale aikštelės kaip reikiant buvo padidintos vistiek buduliai ėmė parkuot ant šaligatvių.

ttt

ttt portretas
baudai išrašyti proto nereikia, proto reikia kaip sutvarkyti kad patogu būtų miete gyventi. Tam ir yra meras. Taip , yra tvarkomasi, bet sraigė 1000 kartų greitesnė nei mero veiksmai. Nereikia keikti sovietmečio, jis bent kažką gero padarė, o mūsų meras kaip suprojektavo Dragūnų kvartalą, kad net mašinai sustoti nėra kur, kur pietinės miesto dalies pertvarkymas, kur nauji kvartalai su normaliomis aikštelėmis. Miestas kvepia viduramžiais ir nesimato proveržio iš to išsiveržti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių