Quantcast

Automobilį su dideliais trūkumais pardavusi bendrovė privalės grąžinti pinigus

  • Teksto dydis:

Panevėžio bendrovė, pardavusi moteriai automobilį su dideliais trūkumais, privalės grąžinti pirkėjai pinigus, nusprendė Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs civilinę bylą apeliacine tvarka.

Kaip ketvirtadienį pranešė teismas, kretingiškė 2017 metais pagal skelbimą internete rado jai patikusį nenaują automobilį „Audi A3“.

Panevėžyje automobilį parduodančios įmonės direktorius patvirtino, kad automobilis yra techniškai tvarkingas, jam atlikti smulkūs remonto darbai, automobilis nebuvo daužtas, jam nereikalingos naujos investicijos.

Pardavėjas taip pat nurodė, kad automobilio faktinė rida atitinka nurodytus odometro duomenis.

Tačiau jau kitą dieną po automobilio įsigijimo prietaisų skydelyje užsidegė užrašas, įspėjantis apie gedimą – neveikė variklio pakaitinimo žvakės. Dar po kelių savaičių teko keisti automobilio pakabos spyruokles, traukes ir šarnyrus. Remonto prireikė ir pavarų dėžei.

Po tokio akibrokšto mergina kreipėsi į automobilį jai pardavusią įmonę su prašymu sumažinti automobilio kainą arba atsiimti automobilį ir grąžinti sumokėtus pinigus, tačiau įmonė pirkėjos pretenzijų nepripažino.

Tada mergina kreipėsi į įgaliotą „Audi“ centrą Klaipėdoje. Šio specialistai, patikrinę merginos įsigytą automobilį, nustatė, kad „Audi A3“ atskiros dalys ir agregatai yra itin susidėvėję arba visiškai neveikia, automobilio priekinė panelė byra, salono apšildymo sistema barška, o keistinų detalių ir darbų vertė siektų apie 4 tūkst. eurų be PVM.

Taip pat nustatyta, kad tikroji automobilio rida yra ne 310 tūkst., o 522,4 tūkst. kilometrų.

Be to,Klaipėdos techninės apžiūros įmonėje specialistai nustatė didelius automobilio trūkumus ir nurodė, kad automobilis neatitinka techninių reikalavimų, todėl jo negalima eksploatuoti bei naudoti eisme.

Bylą išnagrinėjęs pirmos instancijos teismas konstatavo, kad automobilis sutarties sudarymo metu neatitiko kokybės reikalavimų, kokie buvo deklaruojami jį parduodant.

Nustatytus ir pirkėjai neatskleistus automobilio trūkumus teismas pripažino esminiu sutarties pažeidimu, todėl pirkimo–pardavimo sutartį nutraukė.

Apygardos teismas visiškai sutiko su tokiu žemesniojo teismo sprendimu.  

„Odometro, turbokompresoriaus, smagračio, ratų geometrijos, elektrinio įsiurbiamo oro šildytuvo ir daugelio kitų detalių gedimo ir žymaus susidėvėjimo, neturint techninių žinių, negalima pastebėti ir nustatyti“, – pažymėjo teisėjų kolegija.

Visi šie ir kiti trūkumai paaiškėjo tik ieškovei kreipusis į automobilių remonto meistrus. 

Dėl to apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą, kuriuo teismas nutraukė tarp šalių sudarytą automobilio pirkimo sutartį bei nurodė automobilį pardavusiai įmonei savo lėšomis pasiimti automobilį iš pirkėjos gyvenamosios vietos, o pirkėjai grąžinti už automobilį sumokėtus pinigus.

Be to, įmonė privalės ieškovei atlyginti ir kitus nuostolius, kuriuos ji patyrė negalėdama naudotis įsigytu automobiliu, bei 6 procentų dydžio metines palūkanas nuo priteistos sumos nuo bylos iškėlimo teisme iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baltic comercial union

Baltic comercial union portretas
Ir ji vis tiek pirko auto su 310 tukst km??? Kaip taip reikia sumastyti?

Klaipeda

Klaipeda portretas
Taip pat nepirkit masinu is Klaipedos firmu pardavinejanciu autimobilius, kurios prisidengusios visai kitokia veikla. Asukta rida, nusukti mokesciai, vengia duoti pravaziuot, pasildo automobili ir istrina klaidas pries atvykstant apziuret.

KAUNAS

KAUNAS portretas
Jo zb gerai padare puse limono ubage uzsukus tai jau cia lavonas ne masina o perekupas atmatalino technikine uz saibas ir rinkos kaina stume nu pizdiec dar ta kur technikine praleido irgi galetu patampyt po teismus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių