Quantcast

Atskleista prabangaus automobilio vagystė

  • Teksto dydis:

Šių metų liepos pradžioje iš Palangos, Vanagupės g., buvo pagrobtas prabangus „Lexus“ markės visureigis. Į Palangą poilsiauti atvykę Baltarusijos piliečiai jo pasigedo ryte. Automobilyje buvo įrengta apsaugos signalizacija, tačiau ilgapirščiams tai toli gražu nebuvo kliūtis.

Po kelių dienų pagrobtas automobilis buvo aptiktas Darbėnų miške – jis panaudojant maskuojamąjį tinklą, paslėptas krūmuose.

Buvo nuspręsta šiek tiek palaukti kol „naujieji savininkai“ atvyks automobilio išvaryti. Tiesa, ilgai laukti nereikėjo. Jau kitos dienos ryte automobilis buvo išvarytas iš krūmų, nuo jo nuimtas maskuojamasis tinklas, uždėti kitos valstybės transporto priemonės valstybiniai numeriai, automobilis buvo paruoštas pervarymui.

Kadangi Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai jau buvo susiaurinę įtariamųjų ratą, prabangus automobilis iš miško išvarytas pačių pareigūnų.

Apie surastą automobilį pareigūnai informavo ir jo savininką Baltarusijoje, jam tai buvo maloni žinia. Prabangus automobilis buvo draustas tik privalomuoju draudimu, o nukentėjusysis jį buvo įvertinęs net 30 000 eurų.

Netrukus buvo pričiuptas vienas iš su automobilio vagyste susijusių įtariamųjų, 1981 m. gimęs Palangos miesto gyventojas, ne kartą teistas Lietuvoje, du teistumai už sunkius nusikaltimus, turima duomenų ir apie jo teistumus užsienyje. Po sulaikymo teismas jam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Atliktų kratų metu rasta įranga, kuri galimai naudojama automobilių vagystėms, todėl tyrimas tęsiamas siekiant nustatyti ar šis įtariamasis nėra padaręs ir daugiau tokio pobūdžio nusikaltimų bei galimus jo bendrus.

Už didelės vertės svetimo turto pagrobimą numato laisvės atėmimą iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Šaunuoliai, tikri policininkai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių