Quantcast

Atomazga: Klaipėdoje apvirtusios jachtos išgyvenusieji paguldyti į ligoninę

Sekmadienį vakare Baltija šiaušė 5-6 metrų aukščio bangas, vėjo greitis siekė 24 m/s. Uoste laivyba buvo sustabdyta.

18.20 val. uosto tarnybų darbuotojai pamatė vaizdo kamerų fiksuojamą vaizdą – netoli pietinio molo, ties Smiltyne, vėjas apvertė jachtą.

„Jokio prašymo ar kitokio signalo apie nelaimę nebuvome gavę, dispečeriai pamatė jachtą po to, kai ji buvo patyrusi nelaimę. Gal jie ir planavo prašyti pagalbos, gal juos užvertė banga“, – pasakojo Klaipėdos valstybino jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis.

Karinių jūrų pajėgų viršininko pavaduotojas civilių ir kariškių bendradarbiavimui Ramūnas Kažerskas pasakojo, kad, jiems apie nelaimę patyrusią jachtą 18.23 val. pranešė žmogus, pamatęs apsivertusią jachtą nuo pietinio molo.

Vos gavę žinią apie nelaimę, Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo centro darbuotojai pradėjo gelbėjimo ir paieškos operaciją.

Alfonso Mažūno nuotr.

Į įvykio vietą išsiųstas budintis karinių oro pajėgų sraigtasparnis ir Pakrančių apsaugos rinktinės laivai.

Tuo metu iš lenkų jachtos viena moteris plaukė į krantą. Ji sėkmingai išsigelbėjo pati.

„Vieni patys nusigavo iki kranto, kitus iš vandens ištraukė pasieniečiai. Gyvi išliko penki asmenys, laivo kapitonas, bene 59 metų, nuskendo. Dar vieno asmens ieškojome sekmadienį iki kol buvo galima ką nors įžiūrėti. Pirmadienį, 7.30 val. gelbėjimo operacija atnaujinta. Į nelaimės rajoną išsiųsti pakrančių apsaugos rinktinės laivai, kurie žvalgė molo prieigas ir pakrantę“, – pasakojo R.Kažerskas.

Vakar iki pietų vilčių, kad pavyks rasti gyvą septintąjį jachtos įgulos narį, buvo labai mažai. Per pietus svarstyta, ar tikslinga tęsti paieškas.

Kol kas nežinia, ar iš Gdansko plaukusios jachtos įgula planavo plaukti į Klaipėdą, ar juos čia atginė audra.

Pasak R.Kažersko, Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centro viršininkas sekmadienį pats lankėsi ligoninėje ir bendravo su geriausiai besijaučiančia išgelbėta moterimi. Jai duotas telefonas bendrauti su artimaisiais Lenkijoje, ryšys palaikomas ir su Lenkijos ambasada Lietuvoje ir Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Alfonso Mažūno nuotr.

Visi penki nukentėjusieji, trys moterys ir du vyrai, gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Šios gydymo įstaigos vadovas Vinsas Janušonis pasakojo, kad visų jų būklė vertinama kaip sunki, bet stabili. Medicinos terminais tariant, jie išgyvena būklę po skendimo.

Keturi nelaimę patyrusia jachta plaukę žmonės gydomi Reanimacijos skyriuje, kiek mažiau nukentėjusi moteris perkelta į Vidaus ligų skyrių. Visi jie patyrė hipotermiją – kūno atšalimą, didesnę traumą patyrė viena moteris, jai sumuštas širdies plotas, tad nukentėjo ir širdis.

„Visi pacientai jau atšildyti, stebimi dėl pneumonijos. Šie žmonės patyrė milžinišką psichologinę traumą. Vakar pats buvau ligoninėje, lenkai negalėjo bendrauti dėl streso“, – atviravo V.Janušonis.

Jeigu nebus komplikacijų, gali būti, kad per savaitę nelaimę išgyvenę buriuotojai bus išleisti namo.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
O kodėl nieko narašoma apie žmogu, kuris padėjo žmones gelbeti. Ir pagalbos telefonu pirmas paskambino? Žurnalistai....

Pagarba

Pagarba portretas
Jums,kad padėjote žmonėms, dėl kamerų, tai buvo klausimas ,kur žiūrėjo kameros, nes būtent Jūs apie nelaimę praneset .

...

... portretas
Nelaimėliai tie lenkai - lėktuvų pilotuot nemoka (net ir patys geriausi), jachtų plukdyt nemoka... na, bent jau zlotą išsaugojo (tiesiog nesugebėjo prirašinėt iki reikalingų kriterijų).
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių