Quantcast

Aštuoni asmenys nuteisti dėl disponavimo itin pavojingais narkotikais

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas skyrė bausmes aštuoniems asmenims už neteisėtą disponavimą pavojingomis narkotinėmis medžiagomis. Kaltinamiesiems skirtos bausmės nuo laisvės apribojimo iki 8 metų laisvės atėmimo.

Byloje kaltinimai pareikšti asmenims, kurie 2017 metų birželio – gruodžio mėn. Klaipėdos mieste platino ar bandė neteisėtai įsigyti narkotinių medžiagų: metadono, karfentanilio ir kitų psichotropinių medžiagų. Kaltinamosios A.S. ir J.K. veikdamos bendrininkų grupe, turėdamos tikslą parduoti, įgijo, gabeno ir laikė didelį kiekį narkotinių medžiagų bei jas pardavinėjo. Kaltinamosios R.B. ir S.A. pardavė A.V. narkotinės medžiagos karfentanilio, ją neturėdami tikslo platinti vėliau įsigijo priklausomybę turintys asmenys A. P. ,G.K. ir V.G. Tarp šių kaltinamųjų – keturi romų tautybės asmenys, daugelis jų anksčiau jau teisti už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas, teistumai neišnykę.

Teismas nustatė, kad byloje teisiami asmenys nusikalstamais veiksmais siekė įsigyti ar paleisti į nelegalią apyvartą didelį kiekį stipraus poveikio narkotinės medžiagos, tuo keldama itin didelį pavojų žmonių sveikatai ir net gyvybei. Kaltinamųjų S.A., R.B., A.V., V.G., A.P., G.K., sunkinančia aplinkybe teismas pripažino tai, jog nusikalstamas veikas padarė recidyvistai. Taip pat A.S., J.K., A.P., G.K. nusikaltimai buvo padaryti veikiant bendrininkų grupe, kadangi kiekvieno vaidmuo darant bendrus nusikaltimus buvo aktyvus ir reikšmingas.

Kaltinamajai G.K. skirta subendrinta 1 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Bausmės vykdymas atidėtas 1 metams 6 mėnesiams, įpareigojant nuteistąją per šį laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos ribų. A. P. skirta subendrinta 1 metų 3 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant nuteistąjį per šį laikotarpį dirbti. V. G. skirta subendrinta 6 mėnesių 10 dienų laisvės atėmimo bausmė. Bausmės vykdymas atidėtas 1 metams. Taip pat G.K., A. P., V. G. įpareigoti nevartoti psichiką veikiančių medžiagų bei gydytis nuo priklausomybės narkotinėms medžiagoms.

S. A. nubausta laisvės atėmimu 2 metams. Bausmės vykdymas atidėtas 2 metams, įpareigojant nuteistąją per šį laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos ribų, taip pat auklėti ir prižiūrėti savo nepilnamečius vaikus. Taip pat jai skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 40 eurų sumos konfiskavimas. Kaltinamajai A. V. skirta subendrinta 3 metų laisvės atėmimo bausmė. R. B. skirta galutinė subendrinta 2 metų laisvės atėmimo bausmė. Taip pat kaltinamajai skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 40 eurų sumos konfiskavimas. Griežčiausių – 8 metų ir 6 metų laisvės atėmimo bausmių, kurias skirta atlikti pataisos namuose – sulaukė A. S. ir J. K. Taip pat nuteistajai A.S. skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 143 eurų sumos konfiskavimas.

Nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eva

Eva portretas
Ir paziurekim i juokingas bausmes, kiek mirciu a jie matai metukus pasedes,visi sugede valdzia teisesauga ir LIETUVA

Eva

Eva portretas
Noreciau kad visi kurie pardavineja prasmegtu zemen, per ju kalte netekau brangiausio zmogaus ir liko naslaiciais vaikai,cigonus apskritai isgrusti is lietuvos,jie ne lietuviai,lietuviu rase neturi cigonu ir apskritai tikiuosi kad kada nors kiekvienam bus atlyginta uz suzlugdytus gyvenimus.Stengiuosi kad butu rasta teisybe ir kad kuo daugiau suputu kalejime,ten tegu uzsidaro ir niuchina ir padvesia taip kaip zudo tuos jaunuolius kurie istringa tam liune,ir svarbiausia jie nemirsta,mirsta tie vargsai kurie galejo issikapstyti,kurie dar turejo vilti ir turdjo del ko gyventi.................nekenciu

Kas per ..

Kas per .. portretas
Kodėl nėra vardų pavardžių nuotraukų? Juk nuteisti???? Kodėl mirties platintojai slepiami? Kitame portale su pavardėm čia ab de jk ....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių