Quantcast

Aplinkosaugininkai apie „Grigeo Klaipėda“ patikrinimą: taršos mastai gali būti dideli

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktoriaus pavaduotojas Vaidas Gricius sako, kad neplaninis įmonės „Grigeo Klaipėda“ patikrinimas dėl galimos Kuršių marių taršos gali trukti daugiau nei 20 dienų, nes taršos mastai gali būti dideli.

Penktadienį pareigūnai lankėsi įmonėje „Grigeo Klaipėda“.

„Dabar patikrinimas yra 20 darbo dienų su galimybe pratęsti tiek pat. Turėsime gauti įmonės įvairius paaiškinimus, bandysime gauti technologines schemas ir t. t. Pradėsime skaičiavimą, kokie (nuotekų. – ELTA) kiekiai galėjo būti neteisėtai išleisti į aplinką“, – Eltai sakė V. Gricius.

„Žinant iš pirminės apžiūros, 20 dienų gali neužtekti, nes tikėtina, kad mastai gali būti dideli“, – pridūrė jis.

Pasak jo, tyrimo trukmė priklausys ir nuo to, kiek geranoriška bus pati įmonė.

Žinant iš pirminės apžiūros, 20 dienų gali neužtekti, nes tikėtina, kad mastai gali būti dideli.

„Daug kas priklausys ir nuo įmonės geranoriškumo, kiek įmonė teiks informacijos, kiek pati įmonė prisidės prie tyrimo atlikimo. Tai labai svarbus faktorius“, – tikino V. Gricius.

Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Mažiau trieskit.

konservatliberalai ne tik v e l t ė d ž i a i,

konservatliberalai  ne tik v e l t ė d ž i a i, portretas
bet ir NUSIKALTĖLIAI , kurie ėmė k y š į iš Grigeo Klaipėda ir kitų n u s i k a l t ė l i ų --daugelį metų, SĄMONINGAI nereagavo į klaipėdiečių ne vieną SKUNDĄ --toliau t e r š ė KENKSMINGAIS teršalais VANDENIS ir ORA --kenkdami klaipėdiečių s v e i k a t a i.---Tai akivaizdus pavyzdys , kaip konservatliberalai SAVANAUDIŠKAI- nusikalstamai "kuria" šalies gyventojams gyvenimo GEROVĘ.-- Tokia p a r a z i t i n e veikla D E Š I N I E J I gyvena KITŲ sąskaita-- nuo pat valstybės a t k ū r i m o. Juk e k o n o m i n ė s krizės metu JIE statėsi VILAS , kai tuo tarpu d a u g e l i s Lietuvos ŠEIMŲ vos sudūrė galą, kad i š g y v e n t i . Taip elgiasi SAVI konservatliberalų P A R A Z I T A I,-- JIE sąmoningai šaukia , kad " puola tusai" tiksu suklaidinti GYVENTOJUS ir paslėpti daromus NUSIKALTIMUS.

mb

mb portretas
Penktadienį pareigūnai lankėsi įmonėje „Grigeo Klaipėda“. „Dabar patikrinimas yra 20 darbo dienų su galimybe pratęsti tiek pat.,,, o ANTRANKIU ATSINEST PAREIGUNAM GALIMA
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių