Quantcast

Apie sprogimą dar nekalba: negali atskleisti tyrimo detalių?

Praėjus savaitei po nelaimės Liepojos gatvėje esančio karinio dalinio teritorijoje, aiškumo dėl du žmones sužalojusio sprogimo vis dar nėra. Karo policijos atstovai iki šiol tikina negalintys atskleisti jokių įvykio detalių.

Praėjusį penktadienį, lapkričio 13-ąją, 15.45 val., karinio dalinio teritorijoje nugriaudėjo sprogimas. 42 metų kariškio rankose sprogo garsinis užtaisas.

Jį laikiusiam vyrui sužalota plaštaka. Skaudžiai nukentėjo greta buvusi septynerių metų mergaitė, jai sužalota akis. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo kito karininko dukrelė.

Pažadėję atlikti išsamų tyrimą kariškiai atsitvėrė tylos siena.

Viena aišku, kad nukentėjusysis, kaip ir dukrą į dalinį atsivedęs jo kolega, nėra Dragūnų bataliono karininkai.

Šis įvykis iš karto apaugo spėlionėmis ir klausimais.

Nepatvirtintais duomenimis, karininkas po darbo valandų į dalinį atėjo pasportuoti ir atsivedė dukrą. Kol tėvelis sportavo, vaikas ir tėčio draugas apžiūrinėjo sprogmenis. Būtent tada, neatsakingai elgiantis su pavojingais daiktais, nugriaudėjo sprogimas.

Greitosios medicinos pagalbos ekipažas iš karinio dalinio į ligoninę išgabeno tik sužeistą vyrą. Ar mažos mergaitės tėvas išvežė ją į ligoninę pats, kariškai nekomentuoja. Pranešta tik tiek, kad abiem nukentėjusiesiems pirmąją pagalbą suteikė kariai.

Į visus žurnalistų pateiktus klausimus Lietuvos kariuomenės strateginės komunikacijos atstovai atsakė, kad ikiteisminį tyrimą atliekantys karo policijos pareigūnai siekia nustatyti visas reikšmingas įvykio aplinkybes, todėl komentuoti detaliau neturi galimybės.

Kariškiai patvirtino, kad šiuo metu galioja civilių asmenų lankymosi karinėse teritorijose apribojimai, susiję su COVID-19 situacija, todėl civilių asmenų buvimo karinėje teritorijoje aplinkybės taip pat tiriamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
O kaip su ta RBS-70 raketa baigėsi? Kur rado prie jūros

nordland

nordland portretas
lyg butu ten ka tirti ..... tiesiog dabar iesko budu, kaip ta istorija isvartyti, kad kuo maziau zvaigzduciu nukristu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių